Ştiri

Sursa imaginii: guvern24.md

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Social

25 Iun. 2019 / 16:47

Primăria municipiului Chişinău anunţă concurs pentru decorarea cu picturi murale a unui pasaj subteran

Primăria municipiului Chişinău anunţă concurs pentru decorarea cu picturi murale a galeriei pasajului subteran din bulevardul Constantin Negruzzi, sectorul centru al capitalei.

Iniţiativa are drept scop promovarea artiştilor autohtoni locali şi oferirea unei platforme pentru manifestare artistică, implicarea artiştilor plastici la revitalizarea pasajului pietonal, pentru atragerea turiştilor şi a oaspeţilor capitalei; sensibilizarea cetăţenilor privind traversarea regulamentară a străzii; aprecierea libertăţii de creaţie în promovarea culturii şi a valorilor estetice ale Chişinăului.

La concursul care se va desfăşura în perioada: 1 iulie – 21 iulie şi sunt invitaţi să participe artişti de profilul: arte vizuale, pictură de şevalet (pânză), pictură murală, design grafic, ilustratori, graffitieri, artişti 3D, precum şi profesori şi studenţi ai instituţiilor de profil din capitală.

Schiţele prezentate trebuie să reprezinte creaţia proprie a autorului şi să corespundă parametrilor şi coloristicii actuale a pereţilor din pasajul subteran.

Schiţele propuse pentru concurs, realizate în format electronic sau pe orice alt tip de suport, la discreţia autorului, în conformitate cu desfăşurata pereţilor, vor fi expediate la adresa de e-mail: primaria@pmc.md, cu menţiunea “Caractere urbane”. Termenul-limită pentru prezentarea schiţelor este 21 iulie 2019. 

Lucrările participanţilor vor fi evaluate de o Comisie municipală de selectare a concepţiei de proiect, care ulterior va desemna câştigătorii, se arată într-un comunicat de presă emis de municipalitate.

Executarea picturilor în pasajul pietonal subteran este prevăzută pentru perioada: 05 - 09 august 2019.

Comentarii