Ştiri

Sursa imaginii: Sputnik Moldova

Postat de: Vasile Cojocari

Ştiri / Social

22 Iul. 2019 / 15:02

Poliţia de Frontieră vine cu precizări privind avionul dispărut de pe radare, la Orhei

Poliţia de Frontieră vine cu unele precizări şi detalii pe cazul dispariţiei unui avion de mici dimensiuni pe teritoriul Republicii Moldova, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră.

Astfel că, în data de 19 iulie curent, către ora 17:45 un avion de mici dimensiuni a traversat sectorul trasnistrean al frontierei de stat moldo-ucrainene în regiunea satului Camarovca. Ulterior, în jurul orei 18:05, avionul a dispărut de pe radare în regiunea localităţii Cucuruzeni, raionul Orhei.

Totodată, despre trecerea avionului dinspre Ucraina spre Republica Moldova, prin regiunea necontrolată a frontierei de stat, a fost confirmată de Serviciul de Grăniceri al Ucrainei.

În continuare, Poliţia de Frontieră va oferi suportul necesar cercetării cazului, prin menţinerea unei colaborări şi schimb de informaţii cu grănicerii ucraineni, dar şi cu Poliţia de Frontieră din România.

Nota Poliţiei de Frontieră: conform prevederilor art. 10, alin.3 ale Legii 215 cu privire la frontiera de stat „Paza frontierei de stat în spaţiul aerian se efectuează de către Forţele Aeriene ale Armatei Naţionale, în conformitate cu legislaţia în vigoare, şi constă în supravegherea spaţiului aerian, pe timp de pace şi în situaţii de criză, în scop de depistare a încălcărilor frontierei de stat în spaţiul aerian şi de reprimare a acestora”.

Comentarii