Ştiri

Sursa imaginii: ziarulnational.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

05 Dec. 2020 / 18:02

Poliţia atenţionează cetăţenii care vor participa la acţiunea de protest

Oamenii legii îndeamnă cetăţenii care vor participa la protestele de duminică din capitală să manifeste calm şi să respecte măsurile de protecţie. Poliţia reiterează că manifestanţii trebuie să poarte măştile corect, să respecte distanţa fizică, iar organizatorii trebuie să înscrie datele tuturor participanţilor pentru a le oferi centrelor de sănătate, care vor avea misiunea de a monitoriza starea de sănătate a persoanelor, relatează Mesager.

Dacă protestul va dura mai mult de trei ore, organizatorii sunt atenţionaţi să echipeze din nou manifestanţii cu măşti. Persoanele de 63 de ani şi mai mult nu au voie să participe la manifestaţii pentru că fac parte din categoria cu risc sporit de infectare.

„Participanţii la întruniri sunt obligaţi să respecte legislaţia şi ordinea publică. Organizatorii trebuie să stabilească lista epidemiologică cu includerea datelor tuturor persoanelor ce au particiat la acest eveniment. Datele respective urmează a fi puse la dispoziţie autorităţilor pentru monitorizarea stării de sănătate a acestora”, a declarat Marin Maxian, şef adjunct al Inspectoratului General al Poliţiei.

În timpul protestului transportul public în capitală va fi redirecţionat.

Comentarii