Ştiri

Sursa imaginii: moldnova.eu

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

11 Feb. 2019 / 12:13

Planul manifestărilor consacrate Zilei comemorării celor căzuţi în războiul de pe Nistru, aprobat de Guvern

Cabinetul de miniştri a aprobat astăzi Planul manifestărilor consacrate Zilei comemorării celor căzuţi în războiul de pe Nistru, marcată anual la data de 2 martie. Documentul include o serie de acţiuni ce vor fi organizate în municipiul Chişinău, dar şi în localităţile ţării.

În capitală, ceremonia va începe cu Marşul Memoriei, depuneri de flori şi un miting de comemorare la Complexul memorial „Eternitate”. În acelaşi timp, în instituţiile de învăţământ din ţară şi în unităţile militare vor fi organizate întâlniri cu veteranii războiului de pe Nistru. Eroii căzuţi pe câmpul de luptă vor fi comemoraţi prin organizarea expoziţiilor, difuzarea emisiunilor tematice TV şi radio, precum şi desfăşurarea competiţiilor sportive. Totodată, în mai multe localităţi vor fi instalate plăci comemorative, iar unele străzi vor fi redenumite în memoria eroilor căzuţi.

Planul de acţiuni prevede şi acordarea ajutorului material anual familiilor participanţilor decedaţi în acţiunile de luptă şi persoanelor cu dizabilităţi în urma războiului. Aceştia vor beneficia şi de asistenţa medicală necesară.

În acest an se împlinesc 27 de ani de la începutul acţiunilor de luptă pentru apărarea integrităţii şi independenţei Republicii Moldova. În conflictul armat de pe Nistru au participat circa 60 de mii de militari, nemijlocit în acţiunile de luptă au fost implicaţi aproape 30 de mii de combatanţi.

Comentarii