Ştiri

Sursa imaginii: unimedia.info

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Social

14 Aug. 2019 / 13:11

PG a deschis dosare penale pe unele acţiuni legate de frauda bancară, trecute anterior cu vederea

Procuratura Generală a deschis dosare penale pe unele acţiuni legate de frauda bancară, trecute anterior cu vederea. Anunţul a fost făcut de către şeful statului, Igor Dodon, după şedinţa Consiliului Suprem de Securitate, relatează Moldova 1.

Potrivit lui Dodon, procurorul general interimar, Dumitru Robu, l-a anunţat despre aceste dosare suplimentare.

 În timpul apropiat, ar putea avea loc mai multe discuţii separate cu factorii de decizie de la BNM dar şi alte instituţii, a mai anunţat Igor Dodon. Şeful statului a mai anunţat că toate noile modificări fiscale, coordonate cu FMI ar putea fi renegociate în următoarele 5 luni.

„Acordul cu FMI, ceea ce a fost semnat în iulie poate fi renegociat în septembrie. O altă misiune FMI în această perioadă la Chişinău nu va fi. În ce ţine de implementarea unor prevederi. Ţine de atribuţiile Guvernului şi Parlamentului. O bună parte din aceste prevederi care au fost discutate destul de detaliat în societate ar putea intra în vigoare doar de la 1 ianuarie, nu astăzi. Mă refer la Horeca. Avem încă 5 luni de zile posibilitatea de a renegocia tot ce e inclus în acest memorandum”, a declarat preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

Comentarii