Ştiri

Sursa imaginii: usmf.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

12 Iun. 2019 / 20:21

Peste 600 de absolvenţi ai USMF „Nicolae Testemiţanu” au depus jurământul

Emoţii, zâmbete şi lacrimi - de asta au avut astăzi parte peste 600 de absolvenţi ai Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, care au depus jurământul lui Hipocrate, relatează Mesager.

„Este o zi foarte emoţionantă, mă simt extrem de mândră de mine şi de succesele pe care le-m atins, este culminaţia a şase ani de studii”. „Cel mai frumos moment din şase ani, noi aşteptam aşa zi”. „Noi am muncit şase ani, emoţii, destul de greu, destul de dificil, cu multe plânsete, cu multe bucurii, dar am ajuns într-un final foarte reuşit”, au spus absolvenţii.   

Absolvenţii au fost însoţiţi de prieteni şi părinţi, care le-au fost mereu alături în anii de studenţie.

Profesorii i-au îndemnat pe proaspeţii doctori să-şi facă cinstit şi cu demnitate meseria.

„De rând cu competenţele profesionale, compasiune, cu un discurs în faţa tuturor acelor care pătimesc, au trecut o şcoală profesională, de o atitudine, de un om care compătimeşte”, a menţionat Gheorghe Plăcintă, decanul Facultăţii de Medicină.  

„Programele Universităţii sunt racordate la cerinţele Uniunii Europene, la cele mai înalte standarde ale Organizaţiei Internaţionale a Sănătăţii, recent universitatea a trecut printr-o etapă foarte importantă de acreditare internaţională, iar rezultatele le aşteptăm în curând”, a declarat Olga Cerneţchi, prorector.

În acest an, 900 de studenţi au absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, dintre care 300 sunt din alte ţări.

Comentarii