Ştiri

Sursa imaginii: politia.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

30 Oct. 2020 / 10:22

Peste 300 de cauze penale pe sustrageri de pe carduri bancare

De la începutul anului, poliţia a pornit 300 de cauze penale pe sustrageri de pe carduri bancare cu un prejudiciu total de aproximativ trei milioane de lei. Persoanele suspecte de infracţiune riscă până la 15 ani privaţiune de libertate.

În acest context, Direcţia investigaţii infracţiuni informatice a Inspectoratului Naţional de Investigaţii al IGP şi băncile comerciale din Republica Moldova vin repetat cu un apel către cetăţeni să fie vigilenţi şi să respecte regulile de securitate.

Nu divulgaţi nimănui (nici personalului băncii) informaţiile personale sau datele cardului bancar. Pentru a verifica dacă într-adevăr sunteţi apelaţi de către angajaţii băncii, sunaţi independent la numerele de telefon indicate pe paginile web ale băncilor comerciale sau pe cele indicate pe cardurile bancare, pentru verificare. Nu transmiteţi cardul persoanelor terţe, nu lăsaţi cardul bancar la vedere şi nu permiteţi fotografierea sau copierea datelor cardului de către persoane străine. Verificaţi lunar extrasul de cont, astfel încât dacă apar tranzacţii suspecte, adresaţi-vă băncii cât mai repede.

Dacă suspectaţi o fraudă sau o activitate suspicioasă, contactaţi imediat Serviciul Clienţi la numărul de pe partea verso a cardului, disponibil 24 de ore din 24.

Comentarii