Ştiri

Sursa imaginii: procuratura.md

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Social

11 Sep. 2019 / 14:21

Percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală: Cinci persoane reţinute

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, in comun cu Inspectoratul Naţional de Investigaţii şi Direcţia Generală Urmărire Penală ale MAI efectuează percheziţii în Chişinău şi în ţară, relatează Radio Moldova Actualităţi. Percheziţiile vizează subiectul spălării de bani şi al evaziunii fiscale, comise de persoane juridice.

UPDATE: Oamenii legii au decospirat activitatea unei grupări criminale care comercializa mobilă şi produse de carne şi care nu erau reflectate în contabilitate. Prejudiciul adus statului este estimat la 30 de milioane de lei. Au fost efectuate 11 percheziţii şi reţinute cinci persoane din fosta şi actuala conducere a întreprinderii implicate în schema criminală.

În baza investigaţiilor efectuate, forţele de ordine au dat în vileag faptul că din banii proveniţi din evaziune fiscală, membrii grupului şi-au luat în proprietate patru imobile şi 10 automobile, inclusiv de lux, se arată într-un comunicat al Poliţiei Republicii Moldova.

Inspectoratul Naţional de Investigaţii (INI) a IGP, Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) şi Serviciul Vamal au efectuat percheziţii şi reţineri, pe faptul evaziunii fiscale şi spălării banilor, comise de un grup criminal organizat, care acţiona în Chişinău, Ungheni şi în alte localităţi din ţară.

Comentarii