Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: trm.md

Ştiri / Social

25 Feb. 2020 / 12:15

Partidul „Şor” cere demisia Ministrului Justiţiei

Fracţiunea parlamentară a Partidului Politic „ŞOR” cere demisia Ministrului Justiţiei, Fadei Nagacevschi, din cauza presiunilor exercitate de acesta asupra judecătorilor şi procurorilor, în dosarul lui Ilan Şor. O solicitare în acest sens a fost făcută de către deputatul fracţiunii „Şor”, Denis Ulanov, în cadrul unui briefing.

„Fracţiunea Parlamentară „ŞOR” îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu imixtiunea politicului asupra înfăptuirii justiţiei în cauze concrete, iar cel mai recent exemplu în acest sens, îl constituie presiunea inacceptabilă, exercitată de către Ministrul Justiţiei al Republicii Moldova, Fadei Nagacevschi asupra completului de judecată al Curţii de Apel Cahul care examinează cauza penală de învinuire a liderului Partidului Politic „ŞOR”, Ilan Şor”, a declarat într-un briefing, Denis Ulanov.

Într-o postare pe o reţea de socializare, ministrul justiţiei, Fadei Nagacevschi, a afirmat că solicitarea deputaţilor „Şor” nu face decât să-i confirme că acţiunile pe care le întrprinde merg într-o direcţie corectă.

„Ieri am menţionat că apărarea domnului Şor munceşte pentru crearea statutului de „victimă politică” domnului Şor. Intervenţia fracţiunii dumnealui cu acest demers la adresa mea, doar îmi confirmă presupunerile. Desigur, eu voi analiza cu „atenţie” toate argumentele deputaţilor fracţiunii „Şor”. Dar constat un lucru: cetăţenii vor dreptate pe cazul „Şor”, iar solicitarea deputaţilor „Şor” doar îmi confirmă că sunt pe calea cea dreaptă”, a fost reacţia ministrului Justiţiei, Fadei Nagacevschi

De menţionat că la finele săptămânii precedente, Fadei Nagacevschi a cerut verificarea judecătorilor şi procurorilor din dosarul „Şor”.

De altă parte, avocatul lui Ilan Şor, Iulian Bălan, afirmă că cazul lui „Şor” nu s-ar diferenţia de altele, iar din cele peste 11 mii de cauze aflate pe rol anul trecut la Curtea supremă de Justiţie, în circa 75 la sută din cazuri, termenul de exeminare a fost mai mare de trei ani.

Comentarii