Ştiri

Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Social

20 Oct. 2020 / 16:38

O clinică de medicină estetică din capitală lansează proiectul caritabil „Spune STOP Hemangiom”

Înlăturarea hemangiomului nu este uneori o problemă vitală, dar în acelaşi timp are un impact emoţional asupra formării unor complexe la copil. Pentru familiile aflate în situaţie materială dificilă, asemenea proceduri nu se poziţionează printre primele în lista de acţiune. "Spune STOP Hemangiom" este genericul unui proiect de caritate, lansat de o clinică de medicină estetică din capitală pentru copiii cu aceste afecţiuni din familiile social vulnerabile. Proiectul constă în acordarea tratamentului gratuit copilaşilor cu hemangioame cu vârsta cuprinsă între 0-15 ani. Corectarea defectelor de acest gen oferă copilului o şansă de a avea o viaţă deplină şi fericită ca toţi semenii lui, informează Moldova 1.

Vlăduţ are 11 luni. Hemangiomul a apărut la el după două săptămâni de la naştere, povesteşte mama băiatului. Femeia îşi face mari griji pentru sănătatea copilului.

„În primul rând este ceva inestetic şi mai apoi am aflat că ele pot să facă diferite probleme, de aceea trebuie înlăturată la timp, ca mai apoi să nu apară alte probleme. Din cauza ei poate să sângereze”, povesteşte Ludmila Toacă.

Ea a aflat despre această clinică de pe internet şi spune că a avut mari îndoieli când a păşit pragul instituţiei medicale. După două proceduri, însă, rezultatul era deja vizibil.

Acum Vlăduţ este la a patra procedură.

„Sincer, de la început am fost sceptică, nu am avut încredere deloc. Am pus cred că 100 de întrebări medicului. Mai apoi am văzut că se poate de încercat, am văzut ca totul e bine şi venim acum cu încredere. Le mulţumesc pentru că oferă această posibilitate mămicilor care se tem poate de această procedură. Să ştiţi ca este inofensivă şi mergem înainte”, a mai spus Ludmila Toacă.

Clinica deţine singurul echipament din Moldova cu laser vascular de producţie germană şi de ultimă generaţie, pentru înlăturarea hemangioamelor, susţine conducătorul proiectului, medicul chirurg Artiom Covila, care a urmat mai multe specializări în chirurgia laser în Germania, Rusia şi Ucraina.

„Pentru tratamentul unui hemangiom de 1 cm sau 1,5 cm sunt necesare cinci-şase şedinţe cu un interval de trei-patru săptămâni între ele. Intervalele se fac pentru recuperarea tegumentului. Procedura durează de la câteva secunde până la câteva minute. La prima sesiune lazer eu fac câteva impulsuri părintelui, ca acesta să-şi dea seama ce simte copilul lui în timpul procedurii. Astfel, părinţii se conving că procedura este absolut nedureroasă”, a declarat Artiom Covila, medic chirurg.

Hemangioamele sunt tumori vasculare de natură benignă ce pot apărea încă din primele zile de viaţă. Dacă majoritatea nu au nicio importanţă patologică, atunci o altă parte pot da sângerări, eroziuni, iar unele pot afecta chiar şi circulaţia sangvină sistemică. Proiectul de caritate "Spune STOP Hemangiom" a fost lansat de clinica de medicină estetică, cu ocazia a 15 ani de activitate pe piaţa din Republica Moldova.

„Proiectul are scopul de a ajuta familiile social vulnerabile care au copii cu hemangioame şi nu pot să-şi permită asemenea tratamente. Frecvent se adresează copiii deja după diverse intervenţii chirurgicale sau unele încercări cu alte metode de tratament, obţinând nişte complicaţii de felul cicatricelor. E mult mai dificil să înlături nişte complicaţii decât să indici nişte tratamente corecte. Doar împreună putem dărui un pic de fericire unui copil pentru integrare în societate şi să facem lumea mai bună”, a menţionat Veronica Munteanu, director clinică de medicină estetică.

Doritorii de a beneficia de acest proiect pot merge la clinica de medicină estetică din strada Alexandru cel Bun 108/1 din capitală sau sa apeleze la numerele de telefon: 079014150; 022 232962; 069263873.

Proiectul caritabil se va încheia în data de 31 noiembrie.

Comentarii