Ştiri

Sursa imaginii: noi.md

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Social

25 Iun. 2019 / 17:01

Municipalitatea a început astăzi lucrările de astupare a unei gropi de fundaţie din sectorul Buiucani

Municipalitatea a început astăzi lucrările de astupare a unei gropi de fundaţie din sectorul Buiucani. Şantierul de construcţie a fost abandonat încă din 2014, iar de atunci zona s-a transformat într-o groapă imensă de deşeuri care prezenta riscuri pentru locatarii din zonă. Timp de o săptămână lucrările vor fi finalizate, iar municipalitatea promite că în viitorul apropiat aici vor apărea diferite spaţii comunitare, inclusiv terenuri de joacă şi parcări, relatează Mesager.

Oamenii sunt bucuroşi că şantierul va fi acoperit.

„Era o fundaţie părăsită, îngrădită de un gard dezastruos, în care noaptea câinii urlau şi trebuia în permanenţă să avem grijă ca copiii să nu meargă acolo, să nu cadă. Eu sper că o să fie amenajat ca un teren de joacă sau, un mini-parc”, „Era o mizerie neplăcută, primăvara cum se topea zăpada nu puteai să te uiţi în jos, erau gunoaie. Chiar covoare, diferite cutii şi braduri după Anul Nou”, „Acolo stau oameni în stare de ebrietate, dorm pe acolo, nu mai ştiu ce fac. Au câini, pisici”, „Aici s-a mai făcut curat, în ultimul timp, dar înainte era dezastruos. Mulţi aruncau aici gunoiul”, „Poate va fi construit un teren pentru copii”, au menţionat oamenii.

„Şantierul pe care-l vedeţi este în starea care este din 2014. S-a transformat mai mult într-o gunoişte şi un loc insalubru pentru blocurile din jur. Vreau să văd mai mult teren pentru locuri de joacă, terenuri sportive în curţi de bloc decât să văd blocuri de locuit şi vreau să le oferim oamenilor siguranţa că problemele pot fi rezolvate nu neapărat să aştepte 11 ani sau 5 ani până să li se rezolve problema. În 5 zile până la sfârşit de săptămâna aici va fi acoperit cotlovanul”, a spus primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu.

Iar, pretorul Vadim Branzaniuc susţine ca după finalizarea lucrărilor, în zona ar putea sa apară o parcare.

„Viziunea noastră este că în zonă este necesitate stringentă de a fi creată o parcare. Avem câteva blocuri locative care în general nu sunt prevăzute locuri de parcare. Locatarii o parte, care locuiesc deja solicită un teren de fotbal. Evident că vom avea o discuţie şi ulterior vom decide”, a declarat pretorul sectorului Buiucani, Vadim Brânzaniuc.

Compania de construcţie care a abandonat lucrările, a fost sesizată de autorităţi în luna aprilie, dar problema a rămas nesoluţionată.

 

 

 

 

Comentarii