Ştiri

Sursa imaginii: imagine simbol/agora.md

Postat de: Ecaterina Arvintii

Ştiri / Social

14 Aug. 2020 / 10:02

Moldova mizează pe susţinerea României şi UE în obţinerea vaccinului antiCOVID-19

Republica Moldova mizează pe susţinerea României şi Uniunii Europene în obţinerea vaccinului antiCOVID-19. O declaraţie în acest sens a fost făcută de directorul Agenţiei Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (AMDM), Eremei Priseajniuc, în cadrul unei întrevederi cu europarlamentarul Cristian Buşoi, raportor al Parlamentului European pentru Programul de Sănătate.

Potrivit Agenţiei Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale, în cadrul discuţiilor, cei doi oficiali au trecut în revistă ultimele evoluţii în contextul luptei împotriva COVID-19.

Totodată, aceştia au discutat despre posibilitatea includerii Republicii Moldova în solicitarea României către Comisia Europeană pentru obţinerea vaccinului antiCOVID-19, dar şi a preparatului Remdesivir - primul medicament autorizat la nivelul UE pentru tratamentul COVID-19 care şi-a demonstrat eficienţa în cazul pacienţilor diagnosticaţi cu noul Coronavirus.

„Mizăm pe susţinerea României şi a UE în obţinerea vaccinurilor antiCOVID-19, precum şi a medicamentelor autorizate pentru tratamentul infecţiei cu noul Coronavirus pentru cetăţenii Republicii Moldova”, a menţionat directorul general al AMDM.

Oficialii au discutat şi despre implementarea în Republica Moldova a bunelor practici ale Uniunii Europene în domeniul farmaceutic şi dispozitivelor medicale îndeosebi în contextul luptei cu virusul COVID-19. Un rol aparte în acest proces îi revine Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA), care asigură accesibilitatea, calitatea şi siguranţa medicamentelor pe piaţa europeană.

„Pe platforma Comisiei pentru Cercetarer şi în calitatea mea de responsabil de legătura Parlamentului European cu EMA voi stimula colaborarea AMDM cu Agenţia Europeană a Medicamentului, dar şi alte instituţii de profil din UE şi România”, a menţionat europarlamentarul Cristian Buşoi.

Comentarii