Ştiri

Sursa imaginii: noi.md

Postat de: trm.md

Ştiri / Social

29 Feb. 2020 / 11:20

Maşinile parcate neregulamentar ar putea fi evacuate

Maşinile parcate neregulamentar ar putea fi evacuate de firme private. Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a propus spre consultări publice un proiect de modificare a Regulamentului în acest sens. După ce vor fi ridicate din stradă, automobilele urmează să fie duse la parcările cu plată, transmite Moldova 1.

„Nu doar cele parcate neregulamentar, dar şi cele care prezintă un pericol eminent, sporit pentru populaţie. Elementar, scurgeri de gaze de la mijloacele de transport, posibilitatea incendierii, deteriorării. Dacă conducătorul sau posesorul poate asigura ca mijlocul de transport să fie evacuat din locurile respective de o altă persoană cu dreptul de a conduce acel mijloc de transport, nu va fi ridicat”, a spus Viorel Cernăuţeanu Şef Direcţia Juridică IGP.

Iniţiativa Ministerului de Interne a împărţit şoferii în două tabere.

 „Trebuie făcute mai multe locuri de parcare ca să aibă lumea unde să parcheze şi condiţii pentru a putea parca în mod civilizat”;

„ E o problemă, de mult trebuia o astfel de lege, dar nu ştiu dacă anume companiile private trebuie să se ocupe de asta”, spun şoferii.

În prezent,  legea prevede doar amendă pentru staţionarea în locuri interzise, ce constituie până la 300 de lei şi 2 puncte de penalizare. Nu este prima dată când autorităţile încearcă să încredinţeze acest serviciu companiilor private. Un proiect similar fost elaborat acum doi ani, însă în urma discuţiilor apărute în spaţiul public s-a decis că evacuarea maşinilor să revină doar  Întreprinderii de Stat "Servicii Pază a Ministerului Afacerilor Interne".        

Comentarii