Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: trm.md

Ştiri / Social

27 Mai 2020 / 16:57

Mai multe şcoli auto din capitală au reluat orele de instruire practică

Din cauza stării de urgenţă, şcolile auto au fost nevoite să îşi întrerupă activitatea, suportând pierderi. Pentru a preveni răspândirea virusului şi a spori gradul de securitate a elevilor şi a instructorilor, managerul unei şcoli de şoferi din Chişinău a întreprins un şir de măsuri de protecţie. În automobile au fost instalate viziere, iar după fiecare oră practică, vehiculele sunt aerisite şi dezinfectate, informează Moldova 1.

„Am optat ca viziera să fie vizibilă sută la sută, ca astfel elevul în momentul când conduce să poată vedea prin ea în oglinda dreaptă şi, respectiv, instructorul să vadă în oglinda stângă, pentru a interveni în caz de necesitate. Totodată, modulul teoretic se desfăşoară doar în format online, pentru a evita total contactul cu elevii”, a precizat Artur Cecan, directorul unei şcoli auto din capitală. 

Instructorii spun că în această perioadă procesul de instruire decurge diferit, dar noile măsuri de protecţie le oferă siguranţă.

„E bine că lucrăm cu vizierele, acestea au un grad sporit de protecţie, ne ajută să nu ne infectăm unul de la altul”, afirmă instructorul Oleg Silvestru.

„Orele de instruire sunt în regim standard. Ne descurcăm de minune, respectăm toate normele de igienizare înaintea procesului de instruire. Elevii se acomodează cu vizierele şi noi, instructorii, suntem foarte atenţi”, susţine Mihai Uscatu, un alt instructor.

Artur Cecan a adăugat că fiecare elev care se prezintă în instituţie trebuie să fie cu mănuşi şi cu mască de protecţie. La intrarea în şcoală este scanată temperatura cu un termometru digital, după care, cursantul trebuie să îndeplinească o declaraţie pe propria răspundere că nu a contactat cu alte persoane care au fost testate pozitiv la COVID-19.  După ce au fost respectate toate măsurile de protecţie, instructorul poate începe ora practică.

Viitorii şoferi aşteaptau cu nerăbdare să revină la ore.

„Un pic s-a cam uitat materialul care l-am făcut înainte de starea de urgenţă, dar, cu ajutorul instructorului, am recapitulat repede şi mi-am adus aminte”,  „Cu drag am aşteptat să revin. Sunt la proba de oraş la examen şi am luat ore adăugătoare. Nu o să stăm până la infinit aşa. Ne protejăm şi viaţa continuă”, au spus viitorii şoferi.

Amintim că din data de 15 mai sunt permise activităţile practice din entităţile prestatoare de servicii educaţionale, cu respectarea normelor de igienă şi sanitaţie.

Comentarii