Ştiri

Sursa imaginii: zdg.md

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Social

18 Sep. 2020 / 19:37

Lucrările de amenajare a parcului „Alunelul”, finalizate în proporţie de 70%

Lucrările de modernizare a Parcului Alunelul din sectorul Buicani al capitalei sunt finalizate în proporţie de 70 la sută. Declaraţia îi aparţine pretorului sectorului Buicani, Vadim Brânzaniuc, care promite că totul va fi gata pâna la Ziua Oraşului. Acolo va fi amenajat un havuz muzical şi un teatru de vară cu o capacitate de 200 de locuri. Inaugurarea parcului renovat urmează să aibă loc de Hramul Chişinăului, relatează Mesager.

Oamenii care locuiesc în această regiune sunt bucuroşi că la ei în sector va apărea un loc de agrement bine amenajat. 

„Este un beneficiu tot pentru oamenii care trăiesc aici, pentru tineret să se odihnească, să aibă unde, să fie frumos”; „E foarte bine când copiii au unde ieşi la joacă, iar reparaţia parcului e doar o motivaţie în plus de a veni aici mai des pentru o plimbare”;
„Noi venim aici destul de des şi vedem că e mult de lucru şi se depune mult efort şi cred că rezultatul va fi unul bun şi aici va fi frumos. Cred că va fi mai bine pentru oameni şi vom veni cu plăcere aici”, spun oamenii.

Până acum au fost instalate sistemele de iluminat stradal şi de irigare şi urmează să apară pe alei 190 de scaune şi 30 de coşuri de gunoi. De asemenea, vor fi amenajate piste pentru biciclişti în jurul parcului.

„În mare parte sistemul de iluminat public deja este instalat şi ieri seara a fost testat, intrarea centrală vedeţi şi dvs, ne apropiem de final. De luni începem instalarea tehnicii speciale pentru havuz, vreau să menţionez că vom avea un havuz muzical şi cu iluminat artistic, se lucrează la teatrul de vară şi la scenă, concomitent suntem la stadiu avansat cu amenajarea spaţiilor verzi şi instalarea sistemului de irigare”, a relatat Vadim Brînzaniuc. 

Pentru renovarea Parcului „Alunelul" din sectorul Buicani al capitalei, primăria sectorului şase al municipiului Bucureşti a alocat aproape 17 milioane de lei.

Comentarii