Ştiri

Sursa imaginii: atv.md

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Social

20 Iul. 2019 / 18:00

Lucrările de amenajare a Parcului Alunelul din sectorul Buiucani al capitalei sunt în toi

Lucrările de amenajare a Parcului Alunelul din sectorul Buiucani al capitalei sunt în toi. În prezent, muncitorii amenajează aleile şi pistele pentru biciclişti. În paralel se instalează bordurile pe aleile secundare, care urmează a fi asfaltate. Totodată, a fost instalat noul grup sanitar, primul WC modern, din cele 8 pe care le renovează municipalitatea în acest an, în zonele de agrement din capitală. Parcul este modernizat din banii alocaţi de Primăria Chişinău. În acest an, preturilor de sector beneficiază de câte 5 milioane de lei pentru renovarea parcurilor şi scuarurilor, relatează Mesager.

„Noi amenajăm pavajul pe trotuare. Mai mult de jumătate din alei deja sunt pavate după cum vedeţi. Mai urmează. Mai este de lucru, însă în mare parte ele sunt mărunte, trebuie să amenajăm pavajul pe unele trotuare. Bordurile la fel noi le-am instalat”, au declarat muncitorii.

Locuitorii capitalei se bucură că parcul este modernizat.

„Nu era aşa un parc să zicem, erau doar nişte scaune, ceva de genul acesta. În primul rând pentru copii, ca să aibă cu ce se ocupa”, „Avem nevoie de un parc ca să ne odihnim, deja suntem în vârstă şi după ce facem lucru pe acasă, am nevoie să ies undeva la aer curat ca să mă plimb”, „Da ne bucură. O să fie locuri de joacă pentru copii, o să putem traversa bine şi e bine ce se face nou. Era într-a stare care necesita reparaţie”, „Să ne ducem şi noi cei mai bătrâni, e aproape aici şi ne vom plimba cu nepoţelul. Să fie mai bine, că aşa era imposibil să te duci cu un copil, cu cărucior”, „Am văzut că se construieşte şi foarte bine fac, ar trebui toate parcurile să le construiască, să coase buzunarele şi să facă ceva pentru oraş”, au declarat oamenii.

Potrivit Primăriei Chişinău, lucrările în parcul Alunelul sunt realizare în proporţie de 50 la sută. Urmează să fie instalat iluminatul public şi cel decorativ, precum şi mobilierul urban, iar la final este prevăzută amenajarea scenei pentru concerte şi un stadion de minifotbal. Pentru modernizarea parcului Alunelul municipalitatea a alocat 4, 6 milioane de lei.

 

Comentarii