Ştiri

Sursa imaginii: Facebook.com: Natalia Spînu

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

30 Oct. 2020 / 11:15

Jurnalişti de la Radio Moldova, decoraţi cu diplome de merit şi menţiuni

Cu ocazia împlinirii a 90 de ani de la fondarea Postului Naţional de Radio, în semn de apreciere şi respect, mai mulţi angajaţi de la Radio Moldova au fost decoraţi cu diplome de merit şi menţiuni din partea Guvernului.

Printre cei decoraţi sunt şi jurnalişti din Redacţia Actualităţi: corespondentul special Anatol Caciuc şi prezentatorii Natalia Spînu şi Elena Chirilov-Munteanu, relatează Radio Moldova Actualităţi. Directorul Radio Moldova, Veaceslav Gheorghisenco, susţine că aceste menţiuni sunt meritul tuturor angajaţilor postului public de radio.

„Diploma de onoare este de fapt o apreciere a întregului colectiv. Înseamnă foarte mult, este un gest de apreciere care vine să completeze şi atitudinea, aprecierea ascultătorului”, a declarat Anatol Caciuc.

„A fost o deosebită plăcere să primesc această diplomă. Consider că în zece ani de radio am reuşit să învăţ foarte multe lucruri de la mentorii care m-au îndrumat pe această cale şi mi-au deprins dragostea pentru Radio Moldova”, susţine Natalia Spînu.

„Am avut mari emoţii, pentru că e prima mea diplomă de aşa fel. Sunt onorată că o am. Lucrez aici de aproape16 ani, m-am dedicat postului nostru de Radio, nu am plecat de aici pentru că îl iubesc şi cred că asta se simte”, a precizat Elena Chirilov-Munteanu.

„Îmi face plăcere să Vă adresez calde felicitări cu prilejul sărbătoririi a nouă decenii de la întemeierea primului post de radio de la noi şi să Vă exprim sentimente de admiraţie şi recunoştinţă pentru muncă, abnegaţie şi devotament (…) Important pentru statul Republica Moldova este şi faptul că instituţia Dumneavoastră are în custodie o veritabilă comoară naţională – cea mai mare fonotecă radio, care urmează a fi păstrată cu grijă şi valorificată creator, în numele adevărului şi dreptăţii”, se menţionează în mesajul de felicitare din partea Preşedinţiei.

„În cele nouă decenii, instituţia şi-a valorificat constant potenţialul, şi-a diversificat produsele, în arhiva sa sonoră fiind depozitate mai bine de 120 de mii de înregistrări. În spatele acestor cifre stau oameni talentaţi şi entuziasmaţi – crainici, redactori şi reporteri, regizori de sunet, tehnicieni – toţi cei care şi-au legat soarta de radio şi pentru care Radio Moldova a devenit a doua casă. Felicit actualii şi foştii angajaţi ai postului de radio cu ocazia acestei frumoase aniversări”, a menţionat preşedinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

„Profit de această ocazie pentru a felicita toţi angajaţii celei mai longevive instituţii media din ţară şi a le dori în continuare multă sănătate, inspiraţie, creativitate şi cât mai mulţi ascultători fideli (…) Adresez sincere felicitări generaţiilor de jurnalişti, redactori, oameni de artă, ingineri, tuturor celor care prin pasiune şi responsabilitate formează blazonul de nobleţe al primului post de radio din ţară”, se spune în mesajul premierului Ion Chicu.

Menţionăm că Postul Naţional de Radio îşi serbează astăzi, 30 octombrie, aniversarea a 90 de ani de la fondare.

Comentarii