Ştiri

Sursa imaginii: digi24.ro

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

17 Oct. 2020 / 16:50

Ion Chicu: Secţiile de terapie intensivă dispun de locuri suficiente

Secţiile de terapie intensivă din spitale dispun de încă 60% de locuri pentru pacienţii grav bolnavi de COVID-19. Anuntul a fost făcut de premierul Ion Chicu în cadrul emisiunii „Viata publică”, relatează Radio Moldova Actualităţi.

„Din locurile în terapie intensivă încă 60% sunt libere. Sper să nu le completăm şi să nu avem atât de multe cazuri. Medicii noştri sunt foarte iscusiţi şi în marea majoritate a cazurilor reuşesc să ne salveze", a declarat premierul.

Întrebat dacă vom reveni la restricţii mai dure pentru a preveni infectarea cu virusul COVID-19, premierul Ion Chicu a menţionat:

„Mare efect în închiderea în case nu este, cu atât mai mult că închizîndu-ne în case în aprilie-mai practic am rămas fără buget, fără bani şi fără posibilitate ca stat şi familie de a ne întreţine. De aceea, noi nu vom reintroduce restricţii economice. Va trebui să fim foarte precauţi la diferite evenimente", a precizat Ion Chicu.

De la începutul pandemiei, bilanţul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 65.860 în Republica Moldova, 1.549 de personae au decedat, iar 46.543 de moldoveni au fost declaraţi trataţi de COVID-19.

Comentarii