Ştiri

Sursa imaginii: foto simbol

Postat de: Vasile Cojocari

Ştiri / Social

18 Aug. 2019 / 18:55

Forfotă mare la iarmarocul şcolar din capitală

A început febra pregătirilor de şcoală. Forfotă mare în zilele de wekend a fost la iarmarocul şcolar din capitală, deschis pe stradă Mitropolit Varlam, tronsonul cuprins între străzile Armenească şi Bulgară. Aici comercianţii propun o gamă variată de rechizite, ghiozdane şi vestimentaţie pentru elevi. Preţurile par accesibile, iar copii, de-acum cu ghiozdanele pregătite, recunosc că sunt nerăbdători să înceapă noul an şcolar, relatează Mesager.

„Eu azi mi-am cumpărat geantă, caiete, pixuri, riglă, radieră creioane şi mi-am luat uniformă şcolară”, a spus o fetiţă.

„Îmi gătesc geantă de şcoală. Mi-am cumpărat rechizitele necesare şi haine”, a declarat un băiat.

Părinţîi spun că iarmarocul este binevenit fiindcă adună în acelaşi loc tot de ce au nevoie că să-şi pregătească copiii pentru şcoală.

„Îs destul de bune preţurile pentru rechizitele şcolare... poţi să nu te îmbulzeşti şi să cumperi ce ai nevoie pentru copii”, a spus un părinte.

Vânzătorii spun că numărul cumpărătorilor este mai mic comparativ cu anii trecuţi, deşi preţurile au rămas aproape neschimbate.

„Cel mai solicitat pentru băieţei sunt cămăşuţi, pantalonaşi şi coftiţe. Acuma s-a trecut practic de la sacouri la coftiţe, pentru fetiţe îi mai variat şi preţurile sunt mai variate. Dacă pentru băieţei preţurile la camaşute sunt de la 200 la 295 dacă-i de-o calitate, dacă turcia de exemplu la fetiţe gama de preţuri este mult mai variată”, a spus vânzătoarea, Natalia Năstase.

Iarmarocul din preajma Pieţei Centrale va fi deschis până în dată de 14 septembrie. De asemenea, până în 1 septembrie, la Moldexpo se desfăşoară School Fair. Târgul este deschis pentru vizitatori între orele 10.00 şi 18.00.

Comentarii