Ştiri

Sursa imaginii: prime.md

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Social

25 Iun. 2019 / 15:29

Ex-directorul Pieţei Centrale anunţă că va ataca în instanţa de judecată decizia de demitere a sa din funcţie

Ex-directorul Pieţei Centrale, Lilia Buştiuc, anunţă că va ataca în instanţa de judecată decizia de demitere a sa din funcţie şi speră ca primarul interimar Ruslan Codreanu să-şi revizuiască ordinul. Ea susţine că a raportat instanţelor de drept despre un şir de infracţiuni depistate în activitatea pieţei, inclusiv unele admise de autorităţile municipale, şi crede că din această cauză a fost demisă. Ruslan Codreanu spune însă că acţiunile sale sunt strict legate de lupta cu corupţia la această întreprindere şi că instanţele competenţe îşi vor spune cuvântul, relatează Mesager.

„Ieri am aplicat o cerere prealabilă către domnul Codreanu cu rugămintea de a-şi revizui decizia, să-mi permită să rămân în funcţie pe perioada verificărilor, pentru că aşa este corect, ulterior auzind expunerile şi rezultatele acestor verificări din partea organelor competente, eu mă voi retrage singură”, a declarat ex-directorul Pieţii Centrale, Lilia Buştiuc.

Şi unii angajaţi ai pieţei centrale susţin că vor semna o sesizare în adresa Primăriei şi a Consiliului Municipal, pentru a afla adevăratele motive ale acestei demisii.

„Colectivul este în apărare şi culegem semnături, dumneaei tot este membră a sindicatelor şi conform tuturor actelor normative domnul Codreanu trebuia să se consulte şi cu noi”, a declarat preşedintele sindicatului întreprinderii, Valentin Dvornic.

„Când a apărut transparenţă, cuiva nu îi mai trebuie un conducător cu aşa fel de echipă care şi-a format”, a declarat preşedintele Federaţiei Sindicatelor, Valeria Tricolici.

În replică, primarul interimar, Ruslan Codreanu a menţionat că acţiunile conducerii Pieţei Centrale sunt investigate de Procuratură.

„Am cerut demisia oamenilor care se prezumă că cer taxe ilegale şi o voi cere în continuare. Eu lupt cu corupţia, vreau transparenţă şi vreau toţi să fie echidistanţi şi egali, nu vreau să fiu complice şi băgat în jocuri şi în lupta aceasta dintre diferite clanuri la Piaţa Centrală. Organele competente să-şi facă datoria”, a declarat primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu.

Săptămâna trecută, Ruslan Codreanu a anunţat că demite conducerea Pieţei Centrale, după ce comercianţii s-ar fi plâns ca sunt impuşi să achite taxe ilegale. Noul şef al Întreprinderii Municipale „Piaţa Centrală” a fost numit omul de afaceri, Viorel Braga. Totodată, Codreanu a anunţat ca va fi iniţiată o misiune de audit pentru evaluarea activităţii economico-financiare a întreprinderii.

 

 

Comentarii