Ştiri

Sursa imaginii: mold-street

Postat de: Vasile Cojocari

Ştiri / Social

22 Iul. 2019 / 15:29

Doi funcţionari reţinuţi, în urma descinderilor de la sediile Direcţiei de Educaţia, Tineret şi Sport

Două persoane au fost reţinute, astăzi, de către CNA şi procurorii anticorupţie, în urma percheziţiilor, operate la mai multe Direcţii de educaţie, tineret şi sport din capitală. Este vorba despre inginerul divizier de la Direcţia Educaţie Râşcani şi reprezentantul unui agent economic, ambii bănuiţi de corupere activă, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Potrivit materialelor cauzelor penale, pornite de CNA, inginerul divizier de la Direcţia Educaţie Râşcani i-ar fi propus fostei şefe să încheie un contract de prestare a serviciilor cu un agent economic, iar ca mulţumire urma să beneficieze de un comision de 20 la sută din suma contractului. În urma denunţului funcţionarei, CNA a pornit o cauză penală pentru a investiga faptele descrise.

În procesul de investigare, au apărut şi alte cazuri similare, în care ar fi fost implicaţi şi alţi agenţi economici, iar CNA a mai pornit două urmăriri penale pentru corupere activă.

Astăzi, ofiţerii CNA au făcut percheziţii în birourile unor funcţionari din cadrul Direcţiilor Educaţie  Botanica, Râşcani, Buiucani şi Centru de unde au ridicat mai multe contracte de prestare a serviciilor pentru direcţiile menţionate. Percheziţii au avut loc şi la câţiva agenţi economici din capitală.

Contactată de Moldova 1, şefa Direcţiei Generale Educaţie, Tineret şi Sport, Rodica Guţu, a declarat că nu ne poate oferi informaţii despre percheziţii, iar primarul interimar al capitalei, Adrian Talmaci a spus că se va expune după ce direcţia educaţie îi va prezenta un raport în acest sens.

Amintim că în noiembrie 2016 Direcţiile educaţie, tineret şi sport din Chişinău au fost implicate in scandalul grădiniţelor, atunci când 16 funcţionari şi reprezentanţi ai unor antreprenori au fost cercetati într-un dosar de trucare a unor licitaţii privind livrarea produselor alimentare pentru şcoli şi grădiniţe.

Comentarii