Ştiri

Sursa imaginii: atv.md

Postat de: trm.md

Ştiri / Social

03 Apr. 2020 / 18:20

COVID-19 în Moldova: Încă 86 de cazuri testate pozitiv. Bilanţul persoanelor infectate a ajuns la 591

În ultimele 24 de ore, în Republica Moldova, au fost investigate 419 probe şi confirmate 86 de cazuri de infecţie cu noul Coronavirus. Dintre acestea, 7 cazuri sunt de import şi 79 cu transmitere locală.

Cele mai multe cazuri confirmate au fost în mun. Chişinău - 33, în raionul Ştefan Vodă - 26 şi în Făleşti - 4. În raioanele din partea stângă a Nistrului au fost confirmate 4 cazuri de infecţie. Printre cazurile confirmate sunt 17 lucrători medicali, 7 dintre care sunt din Spitalul raional din Ştefan Vodă.

Până în prezent, în total, au fost depistate 591 de cazuri de infecţie după investigarea a 3376 probe.

Ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu a comunicat că MAI a concentrat cca 9000 de angajaţi din toate structurile pentru realizarea activităţilor de menţinere a ordinii publice, verificare a persoanelor aflate sub supraveghere şi pentru asigurarea misiunilor de carantină a localităţilor.

Poliţiştii au verificat 5632 de persoane aflate sub supraveghere. Populaţia tot mai intens informează poliţia despre cazurile de încălcare a regimului de autoizolare. Au fost identificate 46 de persoane ce au încălcat regimul de izolare şi 5 agenţi economici care au încălcat restricţiile impuse de CSE.

Pe durata ultimelor 24 de ore în ţară au revenit 1972 de persoane, dintre care 222 au intrat prin Aeroportul Internaţional Chişinău.

Ministrul Apărării, Alexandru Pînzari a comunicat că 100 de militari sunt antrenaţi în amenajarea Centrului de triere COVID-19, care este practic pregătit pentru realizarea procedurilor medicale. În următoarele ore vor fi realizate procesele de testare a echipamentelor de încălzire şi ventilare a spaţiilor.

 

Comentarii