Ştiri

Sursa imaginii: gov.md

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Social

13 Iun. 2019 / 10:49

Corturi anticaniculă vor fi instalate în capitală şi alte trei municipii

Începând de astăzi, 13 iunie, vor fi instalate corturi anticaniculă. Puncte de reabilitare vor fi amenajate în cele cinci sectoare ale capitalei, dar şi în municipiile Bălţi, Cahul şi Comrat. Corturile anticaniculă vor fi deschise zilnic de la ora 11.00 până la 18.00. Acestea au drept scop protejarea populaţiei de efectele nocive ale caniculei, în special în orele amiezii, se arată într-un comunicat al Executivului.

Potrivit Inspectoratului General Situaţii de Urgenţă, în capitală acestea pot fi vizitate de oameni pe următoarele adrese: sectorul Botanica în apropiere de Centrul Comercial „1000 de Mărunţuşuri”, sectorul Centru în preajma „Pieţii Centrale”, sectorul Râşcani în apropierea „Pieţii Matei Basarab”, sectorul Ciocana pe strada Ginta Latina nr.18 şi sectorul Buiucani pe strada Calea Ieşilor nr.1.

Oamenii sunt îndemnaţi să vină aici pentru a bea apă şi pentru a se proteja de soare în orele de vârf. Scopul amenajării unor astfel de puncte este de a proteja populaţia de efectele nocive ale caniculei, în special în orele amiezii.

Prim-ministrul în exerciţiu Pavel Filip a solicitat subdiviziunilor Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerului Afacerilor Interne şi autorităţilor publice locale să fie în conlucrare permanentă şi să asigure protecţia necesară cetăţenilor pe timp de caniculă.

Pentru prevenirea cazurilor de înec, premierul a accentuat necesitatea responsabilizării proprietarilor de iazuri şi bazine acvatice.

Serviciul Meteorologic d Stat a emis Cod galben de vreme caniculară care va fi valabil până pe data de 17 iunie. În această perioadă maximele termice vor ajunge până la 34 de grade Celsius.

Comentarii