Ştiri

Sursa imaginii: border.gov.md

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Social

25 Iun. 2019 / 15:01

Copiii interesaţi de activitatea Poliţiei de Frontieră

Mai mulţi copii, care îşi petrec vacanţa la tabăra de odihnă a Centrului de reabilitare şi recreare al MAI, oraşul Vadul lui Vodă, s-au bucurat astăzi, 25 iunie curent, de prezenţa poliţiştilor de frontieră. În cadrul întâlnirii, copii au cunoscut îndeaproape specificul de activitate al Poliţiei de Frontieră, lucrul cu câinele de serviciu, dar şi să testeze tehnica din dotare.

Cunoscutul patruped al Poliţiei de Frontieră, Lachi a reuşit nu doar să surprindă micuţii cu elemente de disciplină şi depistare a substanţelor narcotice, executate la perfecţie, dar şi să aducă multe zâmbete şi bună dispoziţie.

Au exploatat cu interes şi mijloacele de transport special, cât şi fiecare dispozitiv folosit la supravegherea frontierei de stat. Copiii nu au ezitat să testeze funcţionalitatea acestora şi să întrebe pentru fiecare la ce ajută în activitatea angajatului Poliţiei de Frontieră.

Vizita a finalizat cu dorinţa fermă a multora din cei mici, de a îmbrăţişa pe viitor meseria de poliţist de frontieră.

Anual, în perioada celor trei luni de vară şi pe parcursul vacanţei la tabără, copii angajaţilor tuturor subdiviziunilor MAI au parte de diverse sesiuni de informare ce reflectă specificul de muncă al părinţilor acestora, totodată, fiind implicaţi în diferite jocuri interactive, competiţii sportive şi altele.

 

 

Comentarii