Ştiri

Sursa imaginii: youth.md

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Social

13 Iun. 2019 / 11:25

CNA declară că activează în strictă conformitate cu Constituţia Republicii Moldova

Centrul Naţional Anticorupţie declară că activează în strictă conformitate cu Constituţia Republicii Moldova, în baza principiilor legalităţii şi imparţialităţii. Printr-un comunicat de presă, instituţia anunţă că este un organ apolitic şi nu acordă asistenţă sau sprijin niciunui partid.

„Astăzi, instituţiile publice din Republica Moldova se află într-o situaţie fără precedent, când sunt somate de anumite forţe politice să nu respecte deciziile instanţei supreme – Curtea Constituţională. În activitatea noastră, aplicăm necondiţionat toate hotărârile Curţii Constituţionale, chiar dacă unele din ele, în anumite situaţii, au făcut imposibilă tragerea la răspundere a unor persoane. În situaţia crizei actuale, atragem atenţia că nimeni nu poate să-şi asume dreptul de a decide, în mod arbitrar, pe care din hotărârile Curţii Constituţionale să le respecte şi pe care nu. Sfidarea principiilor de aplicare necondiţionată a Hotărârilor Curţii este un precedent periculos”, se arată în declaraţia emisă de CNA.

Totodată, CNA îndeamnă toţi funcţionarii publici să se conducă în activitatea lor strict de prevederile Legii şi să nu se lase antrenaţi în jocuri politice şi lupta pentru putere.

Centrul Naţional Anticorupţie continuă să-şi exercite atribuţiile în regim obişnuit.

 

Comentarii