Ştiri

Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: admin

Ştiri / Social

11 Dec. 2019 / 18:39

Cetăţenii pot denunţa abuzurile şi fărădelegile comise de către autorităţi

O platformă on-line ce permite cetăţenilor Republicii Moldova să comunice cu jurnaliştii şi ONG-urile, în mod anonim, a fost lansată astăzi, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Reprezentantul Asociaţiei Obşteşti „Juriştii pentru Drepturile Omului”, Vitalie Zeamă, a spus că oamenii pot transmite informaţii şi documente pe care le consideră de interes public, către jurnalişti şi ONG-uri. Ca urmare aceştia le pot utiliza pentru a porni o investigaţie.

„Platforma a fost creată în cadrul proiectului susţinut de UNDEF „Promovarea dreptului de a cunoaşte pentru cetăţenii din Republica Moldova”. Platforma anonim.md reprezintă un instrument ce interconectează eventualele persoane ce doresc să aducă la cunoştinţa jurnaliştilor abuzurile, acte de corupâie şi alte încălcări. Platforma este una securizată, astfel încât să poată fi păstrat anonimatul persoanelor care utilizează această platformă. Orice persoană interesată poate accesa şi utiliza această platformă”, a spus Vitalie Zeamă.

Instituţiile care vor să devină destinatari trebuie să expedieze un mesaj la poşta electronică a asociaţiei Juriştii pentru Drepturile Omului, pentru a primi un mail cu nume de utilizator şi parolă la site. Expeditorii nu trebuie să-şi creeze cont.

Comentarii