Ştiri

Sursa imaginii: stirileprotv.ro

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

30 Oct. 2020 / 15:04

Campanie naţională de donare de sânge

Tinerii din Republica Moldova sunt îndemnaţi să doneze sânge. Uniunea Naţională a Studenţilor şi Tineretului a lansat o campanie naţională de donare a sângelui. Astfel, doar astăzi la Chişinău vor dona sânge peste 200 de voluntari. Tot astăzi, campania a fost lansată şi în Aneni Noi. Organizatorii speră că iniţiativa lor va fi sprijinită la nivel naţional, relatează Moldova 1.

Iurie Balaban donează sânge a 24-a oră. De această dată a venit în ajutorul unui membru de familie care şi-a fracturat piciorul.

Şi alţi tineri au venit la Centrul Naţional de Transfuzie a Sângelui (CNTS), fiind ghidaţi de dorinţa de a-i ajuta pe cei care au nimerit într-o situaţie dificilă.

„Este nevoie de o prezenţă continuă la donarea de sânge. Această pandemie ne-a creat multe probleme în acest sens. Oameni au devenit un pic mai panicaţi, şi inclusiv cei care sunt sănătoşi nu întotdeauna au o deschidere, fiind panicaţi de a nu contracta acest virus”, a declarat directoarea CNTS, Svetlana Cebotari.

Organizatorii speră ca această campanie să fie susţinută la nivel naţional.

La evenimentul de lansare a campaniei au participat şi reprezentanţi ai Parlamentului. 

„Acum ca niciodată ţara noastră are nevoie de ajutor, de aceea, eu aş dori să spun preşedinţilor de raion şi primarilor din municipiu şi raion să ajute”, a menţionat Vladimir Odnostalco, Comisia protecţie socială, sănătate şi familie.

Campania de donare a sângelui, organizată de Uniunea Naţională a Stdenţilor şi Tineretului, se va desfăşura timp de un an.

Comentarii