Ştiri

Sursa imaginii: copilul.ro

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Social

11 Dec. 2019 / 19:42

Campania Moldova 1 „În braţele mamei”: Povestea de viaţă a Elenei

Are vise măreţe şi, în pofida greutăţilor vieţii, nu încetează să lupte pentru a-i oferi copilului său un viitor mai bun. Vorbim despre Elena, o altă eroină a campaniei „În braţele Mamei”. Fata a crescut la orfelinat fără grija părintească. Un timp s-a întreţinut doar din bursa de studii, însă lucrurile s-au schimbat atunci când a venit pe lume băieţelul ei. Întrucât nu mai putea lucra, tânăra trăia de pe o zi pe alta. Salvarea i-a venit atunci când a descoperit Centrul maternal al Misiunii Sociale Diaconia. În continuare, vă invităm să descoperiţi povestea de viaţă a Elenei, fata care nu a renunţat niciodată la visele sale, însă acum are nevoie de ajutorul fiecăruia dintre noi, relatează Mesager.

Elena şi soţul său au crescut la orfelinat. Au mers la studii împreună, iar ulterior s-au şi căsătorit. Greutăţile au început să apară atunci când a venit pe lume băieţelul lor, întrucât salariul soţului era prea mic pentru a putea întreţine toată familia.

„Fiind studentă am trăit o perioadă la cămin cu soţul meu, el nu a mai vrut să stea cu noi pentru că a spus că se teme de sărăcie şi a plecat peste hotare. Din bursă, din 500 de lei a fost foarte greu să trăiesc şi am înţeles că trebuie să găsesc o creşă sau o grădiniţă. Îi foarte activ şi foarte tare îi place muzica, când îl prind ba dansează, ba fredonează dar dimineaţa când se scoală pune căştile pe urechi şi face aşa”, povesteşte Elena.

Atunci când a fost copleşită de greutăţi, tânăra s-a adresat după ajutor la Centrul Maternal „În braţele mamei”. Elena îşi doreşte să fie designer vestimentar. Pentru a-şi continua studiile, oamenii cu suflet mare i-au cumpărat materialele necesare, iar de la Centru a primit în dar o maşină de cusut. Acum, tânăra ajută celelalte fete ale centrului la croit haine şi doreşte să facă o colecţie de îmbrăcăminte mai deosebită.

„Peste un an când de acum o să ies de aici o să mă angajez la o firmă, ori de modelier sau de designer. O să învăţ câteva programe, scriu cărţi, vreau să redactez câteva cărţi. Dacă mă va ajuta bunul Dumnezeu vreau să mă mut în Moscova, este un cântăreţ care sunt fana a lui şi aş vrea să fac cunoştinţă. Eu îmi doresc să am 12 copii, şase să fie ai mei iar pe alţi şase să îi adopt”, a spus Elena.

 

Cei care doresc să o ajute pe Elena să aibă parte de un viitor decent alături de familia sa, pot dona bani prin terminalele de plată, prin e-donaţii pe www.diaconia.md sau la numărul de telefon 022 46 32 28. Fiecare dintre noi poate ajuta un copil să crească în braţele mamei.

Comentarii