Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Vasile Cojocari

Ştiri / Social

11 Sep. 2019 / 16:12

Burse de merit pentru elevi şi studenţi

Un număr de 62 de studenţi din instituţiile de învăţământ superior şi elevi din instituţiile de învăţământ profesional tehnic vor primi burse pentru performanţe academice şi implicarea în soluţionarea problemelor social-economice ale statului. Guvernul a aprobat, în cadrul şedinţei de astăzi, lista studenţilor şi elevilor cărora li se acordă burse de merit în anul de studii 2019 - 2020.

12 studenţi din instituţiile de învăţământ superior vor primi Bursa Republicii în valoare de 1525 de lei fiecare, iar 30 de studenţi din ciclul I şi II, studii integrate, învăţământ medical şi farmaceutic din instituţiile de învăţământ superior vor beneficia de Bursa Guvernului în mărime de 1270 de lei. Bursa „Gaudeamus”, în valoare de 920 de lei, va fi oferită pentru 20 de elevi din instituţiile de învăţământ profesional tehnic.

La concursul pentru Bursa Republicii au fost depuse 33 de dosare, pentru Bursa Guvernului - 68 de dosare, iar pentru Bursa „Gaudeamus”- 28 de dosare. Candidaţii respectivi au fost selectaţi de către Comisia specializată, responsabilă de examinarea dosarelor studenţilor, aprobată prin Ordinul ministrului Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

Comentarii