Ştiri

Sursa imaginii: ipn.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

12 Iun. 2019 / 17:30

Avocatul fostului premier Vlad Filat cere revizuirea primului dosar

Avocatul ex-premierului lui Vlad Filat va depune la Judecătoria Chişinău, sediul Buiucani, o nouă cerere de revizuire a dosarului în care fostul premier a fost condamnat definitiv la nouă ani de închisoare. Anunţul a fost făcut la o conferinţă de presă, relatează Mesager.

Victor Munteanu susţine că în cadrul primului dosar au fost încălcate normele legale, iar lui Filat nu i s-a oferit posibilitatea de a se apăra, având parte de o justiţie selectivă.

Totodată, dosarul ar fi fost administrat incorect, iar lui Filat i-au fost atribuite companii care nu i-ar fi aparţinut niciodată.

„A fost respinsă solicitarea apărării de a efectua expertiza financiară, nu au fost traduse actele din dosar anexate într-o limbă străină, au fost refuzate toate cererile de comisie rogatorii şi procesul, de asemenea, s-a desfăşurat cu o celeritate excesivă. Îndemn pe această cale societatea civilă şi ambasadele acreditate să urmărească parcursul acestei cereri, corectitudinea repartizării aleatorii cererii de revizuire, dra şi derularea procesului propriu-zis”, a declarat Munteanu.

În primul dosar, Filat a fost învinuit de trafic de influenţă şi corupere pasivă. Pe 27 iunie 2016  Vlad Filat a fost condamnat de către magistraţii Judecătoriei Buiucani, la nouă ani de închisoare. Ulterior decizia a fost menţinută de Curtea de Apel Chişinău şi Curtea Supremă de Justiţie. Dosarul a ajuns la CtEDO. Filat pledează nevinovat.

Comentarii