Ştiri

Sursa imaginii: chisinau.md

Postat de: trm.md

Ştiri / Social

28 Feb. 2020 / 09:04

Autobuze noi vor circula pe străzile din capitală

În curând pe străzile din capitală ar putea să circule autobuze noi. Primăria municipiului Chişinău planifică să achiziţioneze 100 de vehicule din Belarus. Dacă aleşii municipali vor susţine iniţiativa edilului Ion Ceban, autobuzele ar putea să fie asamblate la Chişinău şi puse pe linie din iunie, relatează Mesager.

Autobuzele ar putea fi achiziţionate în baza unui Acord de cofinanţare cu Guvernul de la Minsk. Pentru a fi implementată, iniţiativa urmează să fie votată de Consiliul municipal Chişinău.

Locuitorii capitalei spun că noile vehicule ar putea soluţiona problema transportului public din oraş.

„Cu autobuzele, troleibuzele este mult mai ordonat, decât cu maxi-taxi, care fac foarte multă învălmăşeală în oraş”. „Oraşul o să fie mult mai liber, eu sunt şi şofer. Deşi să nu ne folosim de transportul public, să aibă venit şi întreprinderea municipală, Primăria, să fie un aport financiar oraşului”, susţin oamenii.

La începutul săptămânii, mai mulţi şoferi de maxi-taxi nu au ieşit pe linie în semn de protest şi au cerut majorarea costului pentruo călătorie. În replică, primarul Ion Ceban a declarat că va rezilia contractele cu administratorii microbuzelor.

În prezent, Parcul Urban de Autobuze dispune de 143 unităţi de transport, cu o vechime medie de peste 14 ani.

Comentarii