Ştiri

Sursa imaginii: fest.md

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Social

19 Sep. 2020 / 11:06

Astăzi este marcată Ziua Aviaţiei Civile

Astăzi, Aviaţia Civilă împlineşte 76 de ani. Istoria Aviaţiei Civile a Republicii Moldova începe în 1944, când a fost emis Decretul „Cu privire la crearea flotei aviaţiei civile a Moldovei pentru necesităţile economiei naţionale şi cerinţele populaţiei”. Pe parcursul anilor, Aviaţia Civilă a deschis noi pieţe, noi posibilităţi pentru afaceri şi turism. Se dezvoltă ca un domeniu important al economiei naţionale, astfel că mai mult de o treime din mărfurile tranzacţionate internaţional se transportă aerian, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Într-un mesaj de felicitare adresat lucrătorilor din domeniul Aviaţiei Civile, preşedintele Igor Dodon le mulţumeşte pentru serviciu, dăruire și prestație şi le doreşte ascensiune sigură pe dimensiune profesională și personală.

„Sunt ferm convins că efortul constant al fiecăruia dintre Dumneavoastră va însemna un pas înainte în dezvoltarea sectorului aviației civile și în prosperarea statului nostru Republica Moldova”, se mai arată în mesajul şefului statului.

Menţionăm că la 19 septembrie 2009 a fost organizată pentru prima dată Ziua porţilor deschise la aeroport.     

 

Comentarii