Ştiri

Sursa imaginii: zgd.md

Postat de: trm.md

Ştiri / Social

18 Ian. 2020 / 09:02

Arena Chişinău va fi lansată pe 1 mai 2020

Prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu a solicitat responsabililor concentrarea eforturilor pe activităţile repartizate, astfel încât lansarea complexului Arena Chişinău să fie realizată în data de 1 mai 2020. Prim-ministrul a convocat o şedinţă pentru a se documenta despre mersul lucrărilor la finalizarea complexului Arena Chişinău. La şedinţă au fost prezenţi responsabili de la MEI, MECC, Ministerul Finanţelor, IGP, APP şi primăria municipiului Chişinău.

 „Este un complex naţional, aşteptat de sportivi, artişti şi în special de tineri. Trebuie să vă încadraţi în termenii anunţaţi”, a indicat şeful Guvernului.

Responsabilii de executarea acţiunilor au prezentat premierului informaţii în detaliu despre situaţia actuală şi progresul pe fiecare dimensiune. Printre subiectele abordate au fost proiectarea şi executarea căilor de acces spre complex, finanţarea lucrărilor şi activităţile de recepţie finală a obiectului.

Conducătorul întreprinderii ce administrează complexul a informat că, în prezent, lucrările interne sunt executate aproape integral. La moment, se realizează procedurile de testare a sistemelor şi echipamentelor pentru a verifica funcţionalitatea infrastructurii complexului. În special, la şedinţă au fost examinate scenariile de executare a căilor de acces, ţinând cont de faptul că în regiunea complexului urmează să fie construit drumul de centură al oraşului Chişinău.

 

Comentarii