Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Vasile Cojocari

Ştiri / Social

21 Aug. 2019 / 13:30

ANSA a finalizat investigaţia în cazul de toxiinfecţie alimentară la restaurantul „Butoiaş”

Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică a finalizat investigaţia asupra cazului de toxiinfecţie alimentară la restaurantul „Butoiaş” din Chişinău, din 10 august. Analizele de laborator au arătat că bujeniţa, rulada de pui, fileul de somon erau infestate cu Salmonella şi bacterii coliforme, relatează Moldova 1.

ANSA a stabilit că toate produsele alimentare aveau certificate de conformitate, dar din numărul total de angajaţi ai localului - 25, zece persoane nu dispuneau de examen medical, iar 20 aveau instruirea igienică expirată sau lipsea în general.

Activitatea restaurantului a fost sistată. Concomitent, inspectorii din Bălţi au descins şi la firma care a livrat produsele de patiserie. Şi acolo au fost depistate încălcări şi sistată activitatea firmei. La nunta din 10 august au participat 74 de persoane, dintre care 44 au fost spitalizate.

Comentarii