Ştiri

Sursa imaginii: foto simbol

Postat de: Vasile Cojocari

Ştiri / Social

18 Aug. 2019 / 15:48

Angajaţii „Taraclia-Gaz”, instruiţi pentru a face faţă situaţiilor excepţionale

Scurgerile de gaze naturale, înlocuirea unui contor de gaz, dar şi conectarea unui abonat. Acestea au fost principalele subiecte abordate la întreprinderea „Taraclia-Gaz”, după ce angajaţii au participat la o serie de instruiri supravegheate de inspectorii de muncă. Evenimentul urmăreşte să asigure securitatea şi sănătatea angajaţilor, relatează Moldova 1.

„Deschidem cutia, desfacem şurubul, verificăm deteriorarea, punem un contor nou, pornim gazul, verificăm soba şi instruim abonatul”, a spus lăcătuşul, Nicolae Pîslari.

„De 5 ani folosesc acest contor, vrem să fie totul normal. Odată a fost miros de gaz, ne-am adresat la specialişti şi ei imediat au venit să verifice dacă totul este în regulă”, a declarat locuitoarea din Taraclia, Nadejda Pîslari.   

Compania organizează în mod regulat instruirea angajaţilor care lucrează în condiţii periculoase. Astfel de sesiuni au loc sub supravegherea responsabililor de la Inspecţia Muncii.

„A venit o informaţie că este o emanare de gaz într-o fântână. Informaţia a fost dată de nişte vecini. Maşina de intervenţie s-a deplasat la faţa locului şi au început lucrările. S-a deplasat brigada corespunzătoare din cel puţin trei persoane. Au deschis fântâna au controlat cu un echipament de măsură dacă este ori nu este gazul. Toate operaţiunile au fost efectuate conform normelor”, a spus inspectorul Vladimir Coroban.

Compania „Taraclia-Gaz” deserveşte 14 mii de consumatori, inclusiv antreprenori şi persoane fizice. Întreprinderea are aproximativ 150 angajaţi.

Comentarii