Ştiri

Sursa imaginii: chisinau.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

15 Iul. 2019 / 19:02

Alte cinci troleibuze noi vor circula prin Chişinău

Cinci troleibuze noi sunt asamblate în atelierul Regiei Transport Electric Chişinău (RTEC). La prima etapă, specialiştii pregătesc salonul şi semnalizările exteriore şi interioare. Unităţile de transport sunt de producere belarusă, dotate cu sisteme de aer condiţionat, camere de supraveghere şi prize USB. Vehiculele sunt primele din lotul de 17 troleibuze planificate să fie achiziţionate în acest an de la uzina din Minsk, relatează Mesager.

„Sunt cinci troleibuze clasice care vor circula prin oraş, faţă de celelalte la moment sunt dotate cu sistem de condiţionare a aerului pentru salon şi pentru cabina şoferului, au camere de supraveghere video şi prize pentru încălcarea telefoanelor mobile. Avem camere de supraveghere video pentru salon şi pentru şofer. Asamblarea completă a unui troleibuz durează zece zile lucrătoare”, a declarat Iurie Boico, tehnolog superior la RTEC.

Călătorii se arată mulţumiţi că transportul public din capitală este modernizat treptat, deşi unii se plâng că nu în toate unităţile noi de transport este pornit sistemul de aer condiţionat.

„Acestea noi sunt moderne, sunt comode, dar cele vechi cam dârdâie când mergi în ele, ar fi de dorit să le schimbe şi pe acestea. Însă acestea albastre care sunt acum sunt bune, îmi plac”. „Aş dori să fie aparate de aer condiţionat după cum au promis, pentru că este timp de vară şi ar fi ok, să fie câte un pahar de apă în troleibuze de asemenea ar fi ok”. „Merg nu chiar după graficul lor şi vin încărcate. Aparate de aer condiţionat au numai vreo trei troleibuze care sunt noi, pentru rutele mai departe de oraş”, afirmă oamenii.  

Primăria Chişinău a alocat 72 de milioane de lei pentru procurarea în acest an a unui lot de 17 troleibuze de la uzina din Minsk. Cinci dintre acestea sunt cu propulsie autonomă. Costul unui troleibuz de tip standard este de 160 de mii de euro.

Comentarii