Ştiri

Sursa imaginii: ea.md

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Social

19 Mai 2019 / 14:20

30 de tineri cineaşti se vor întrece în crearea spoturilor video motivaţionale pentru alegeri

30 de tineri cineaşti se vor întrece în crearea spoturilor video motivaţionale pentru alegeri. Tinerii, cu vârste între 18 şi 35 de ani, vor participa iniţial la un laborator de idei, unde vor învăţa tehnicile de creare a unui produs video şi vor afla mai multe despre procesul electoral. După aceasta, timp de o lună, vor crea propriile spoturi electorale. Câştigătorii se vor alege cu premii, iar spoturile lor vor fi difuzate în următoarea campanie electorală, relatează Moldova 1.

Ghidaţi de dorinţa de a deveni cetăţeni mai implicaţi, tinerii speră că spoturile lor vor sensibiliza cetăţenii şi îi vor motiva să iasă la vot.

„Sunt pasionată de montaj video, de imagine şi de alte chestii de genul, dar în al doilea rând, aş vrea să contribui cât de puţin la creşterea responsabilităţii în rândurile societăţii, creşterea responsabilităţii electorale. Noi suntem tânăra generaţie care trebuie să aducem un mesaj corect, eficient şi sincer cetăţenilor Republicii Moldova, semenilor noştri”, a declarat participantul, Victor Ciutac.

„Poate doar aşa situaţia din ţară va fi altfel decât este acum”, a menţionat participanta Georgiana Fânaru.

Timp de 2 zile, tinerii vor fi instruiţi de profesionişti în producţie video şi în domeniul electoral.

„N-am venit să instruim, am venit să învăţăm noi de la cei tineri pentru că ideile care sunt utilizate în campaniile electorale trebuie să fie sincronizate cu ideile din societate şi aici bineînţeles oamenii tineri sunt cei mai indicaţi pentru ca să vină cu idei noi”, a declarat regizorul Sergiu Prodan.

„Alegerile întotdeauna ne-au arătat că tinerii sunt acel grup de alegători care mai puţin se implică în procesul votării. De aceea, ne-am propus să îi motivăm să participe în procesele de pregătire a alegerilor, în ziua alegerilor, deoarece ei de fapt ar reprezenta şi viitorul ţării”, a menţionat managerul de proiect UNDP, Eva Bounegru.

„A-i ajuta să capete mai multă experienţă, pe de-o parte experienţă în domeniul cunoaşterii procesului electoral şi totodată în ceea ce priveşte acea bucătărie a produceri unui spot, şi nu a unui spot simplu, dar a unui spot social”, a spus şeful secţiei comunicare a CEC, Corneliu Pasat.

Evenimentul, aflat la prima ediţie, se desfăşoară prin eforturile comune ale PNUD Moldova şi ale Comisiei Electorale Centrale, în cadrul proiectului „Consolidarea democraţiei în Moldova prin alegeri incluzive şi transparente”, finanţat de Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională, Ambasada Marii Britanii, şi ambasada Olandei.

 

Comentarii