Ştiri

Sursa imaginii: facebook.com

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Social

20 Iul. 2019 / 16:41

150 de tineri participă la cea de-a doua ediţie a Forumului Naţional al Tinerilor în Domeniul Electoral

Vor simula alegeri locale generale. Este vorba despre 150 de tineri care participă la cea de-a doua ediţie a Forumului Naţional al Tinerilor în Domeniul Electoral, organizat de către Comisia Electorală Centrală. Timp de trei zile, participanţii vor crea partide, vor promova programe electoral şi vor participa la alegeri. La fel, vor fi desemnaţi membrii CEC şi reprezentanţii societăţii civile, relatează Mesager.

„Cu cât mai mult practici deja mai bine înţelegi, înţelegi cum e procesul de lucru, cum e corect de a primi nişte acte, ce este nevoie să primim, ce este nevoie de înregistrat. Noi simulăm tot procesul de lucru, respectiv, puţin mai lejer suntem”, a declarat participantul Radu Pântea.

„Pentru mine este o experienţă deja a treia, pentru că anterior chiar am fost candidat la consilier. Asta este un stimul pentru mine ca să văd cum într-adevăr să lucrezi în echipă, ce trebuie să faci concret pentru a demonstra perseverenţă, ca lumea să aibă încredere în tine”, a declarat participantul Alexandru Topolenco.

„Toţi participanţii au găsit limbă comună şi au făcut partide separate, nu din cele care au fost desemnate, respectiv tineri din diferite partide au format o echipă au constituit partidul respectiv urmează să simuleze o campanie electorală”, a declarat şeful direcţiei management alegeri din cadrul CEC, Alexandru Berlinschi.

Forumul Naţional al Tinerilor în Domeniul Electoral este organizat de către PNUD Moldova cu suportul financiar al Agenţiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională şi Ambasadei Marii Britanii la Chişinău.

Comentarii