Ştiri

Sursa imaginii: primariaedinet.md

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Regional

06 Aug. 2019 / 19:41

Zeci de comercianţi din Edineţ au ieşit în stradă pentru a-şi manifesta nemulţumirea

Zeci de comercianţi din Edineţ au ieşit în stradă pentru a-şi manifesta nemulţumirea. Ei sunt indignaţi că autorităţile le-au cerut să-şi mute tarabele din stradă, într-un loc autorizat. Oamenii spun că în pieţe nu ar există suficiente locuri şi astfel riscă să îşi piardă unica sursă de venit, relatează Mesager.

„Trebuie să ne de-a şi nouă condiţii ori să ne lese la locul nostru de când noi am vândut 13 ani, în afara pieţii”, „Eu nu pentru mine, eu pentru copii mei mă lupt, că eu deja îs la pensie şi eu mă lupt pentru copiii mei ca să nu se ducă după graniţă”, „Oameni buni atâta lume suferă pentru care are toate celea, uitaţi-vă ce bogăţie de aicea lumea cu o grămadă de copii”, au spus protestatarii.

Potrivit autorităţile locale, cererea a venit din partea unui grup de localnici care susţineau că vânzătorii le încalcă dreptul la viaţa privată.

Primarul municipiului spune că s-a văzut obligat să intervină după ce instanţa de judecată a emis o decizie care obligă autorităţile să dispună evacuarea comercianţilor din stradă.

„S-au creat o serie de impedimente, atât pentru oamenii care trec pe drum cât şi persoanelor care trăiesc în zonă. Un an în urmă a fost atacat în instanţa de judecată ca primăria se depună toate eforturile ca să fie scos acest loc de vânzare a produselor agricole. Acum a venit hotărârea instanţei de judecată de la curtea de apel Bălţi unde se spune că este executorie pentru noi”, a declarat primarul municipiului Edineţ, Constantin Cojocaru.

În oraşul Edineţ activează două pieţe. Ambele sunt private. Taxa zilnică de comerţ pentru un metru pătrat în piaţă este 3 lei.

Comentarii