Ştiri

Sursa imaginii: Imagine simbol

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Regional

21 Iul. 2019 / 20:10

Voluntari din Italia şi Moldova i-au implicat pe copiii din Sadova în diverse activităţi

Au avut parte de multă distracţie şi au petrec timpul util, uitând câteva zile de televizoare şi computere - este vorba de copiii din Sadova (Călăraşi), care au participat la Taberele Solidarităţii, organizate de către un grup de voluntari din Italia şi Republica Moldova. Programul a conţinut jocuri, activităţi de educaţie non-formală pentru copii şi activităţi sociale, care s-au desfăşurat timp de şase zile. Scopul taberelor este de a promova voluntariatul şi de a motiva tinerii să se implice în viaţa comunităţii, relatează Moldova 1.

„Aici au venit şi fraţii mei, am chemat şi verişorii, şi prietenii. Ne distrăm împreună cu alţi prieteni şi copii care sunt aici”. „Sunt mulţi copii şi ne jucăm cu toţii, sunt copii de la mine din clasă, mai vorbim, ne mai udăm”. „Este superb, în fiecare zi din tabără avem tot felul de activităţi, facem jocuri fizice”, au spus copiii.

Timp de şase zile, voluntarii din Italia şi Moldova i-au ghidat şi implicat pe copii în diverse jocuri şi activităţi de educaţie non-formală.

„Îmi place să ajut oamenii, am dorit să vizitez Moldova, pentru a vedea destinaţiile turistice. Pentru mine este o experienţă utilă, ne place foarte mult să organizăm diferite jocuri cu aceşti copii”, a menţionat Isabela Fiorini, voluntară din Italia.

„E foarte vesel şi interesant să interacţionezi cu copiii, fiecare copil este diferit. Când văd nişte jocuri aşa mai diferite, copiii mereu sunt bucuroşi să se implice în asta”, susţine Radu Moraru, voluntar din Moldova.

Astfel de tabere de zi sunt organizate în alte trei localităţi din ţară.

„Noi de obicei alegem satele din Republica Moldova unde facem şi sunt invitaţi toţi copiii din sat, nu avem o limită, de obicei vin până la o sută de copii. Este între voluntari un schimb cultural, şi lingvistic, şi de realităţi”, a declarat Natalia Sîrbu, coordonator de voluntari, Misiunea Socială „Diaconia”.

Taberele Solidarităţii sunt organizate anual de către Misiunea Socială „Diaconia”. Proiectul se implementează în parteneriat cu o organizaţie din Italia.

Comentarii

Ultimele Ştiri

Proteste violente la Hong Kong

Ştiri / Internaţional

24 Aug. 2019 / 18:27

Proteste violente la Hong Kong

Risc de incendii de vegetaţie în Grecia

Ştiri / Internaţional

24 Aug. 2019 / 16:00

Risc de incendii de vegetaţie în Grecia

Ziua Independenţei în Ucraina

Ştiri / Internaţional

24 Aug. 2019 / 15:11

Ziua Independenţei în Ucraina

Summit-ul G7 are loc în Franţa

Ştiri / Internaţional

24 Aug. 2019 / 13:41

Summit-ul G7 are loc în Franţa

Vezi arhiva