Ştiri

Sursa imaginii: Imagine simbol

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Regional

05 Iun. 2019 / 17:24

Un bărbat din Donduşeni şi-a pierdut viaţa înecat în şuvoaie

Un bărbat, în vârstă de 54 de ani, a decedat după ce a căzut în şuvoaiele de apă din satul Scăieni, raionul Donduşeni. Tragedia s-a întâmplat marţi, 4 iunie, în timp ce se întorcea acasă cu vitele de la păscut. Bărbatul decedat era însoţit de doi consăteni care nu l-au putut salva. Informaţia a fost confirmată pentru IPN de către Lucian Racu, primarul localităţii Scăieni.

Potrivit primarului, totul s-a întâmplat la intrarea în sat. Persoanele care erau împreună cu bărbatul decedat au povestit că atunci când treceau un podeţ s-a pornit un şuvoi puternic de apă. Cei doi au reuşit să treacă, însă nu şi al treilea bărbat, care a alunecat şi a căzut cu faţa în jos.

„L-a luat şuvoiul de apă, iar ei nu au reuşit să-l apuce. Apa l-a dus o sută de metri în jos, în lunca râului Răut”, a povestit Lucian Racu.

Solicitată de IPN, ofiţerul de presă al Inspectoratului General al Poliţiei, Mariana Beţivu, a declarat că corpul neînsufleţit al bărbatului a fost găsit între rădăcinile unui arbore aflat pe malul râului Răut. Cazul a avut loc marţi seara.

Ploile abundente din ultimele zile au produs pagube în mai multe localităţi din ţară, fiind afectate culturi agricole, drumuri locale, case şi beciuri.

Precizăm că meteorologii au anunţat, în perioada 5-6 iunie, descărcări electrice, izolat averse puternice (15-25 l/m2), cu grindină şi vijelie în rafale de până la 15-20 metri pe secundă.

 

Comentarii