Ştiri

Sursa imaginii: gagauzinfo

Postat de: Vasile Cojocari

Ştiri / Regional

13 Mai 2019 / 16:05

Sute de familii de albine au pierit în mai multe localităţi din Găgăuzia

Sute de familii de albine au pierit în mai multe localităţi din Găgăuzia. Apicultorii din satele Tomai şi Gaidar s-au adresat la redacţia gagauzinfo.md susţinând că albinele ar fi murit din cauza insecticidelor.

Primele albine moartea au fost găsite ieri seara în jurul orelor 18:00. Apicultorii spun că în gospodăriile lor au murit deja circa 70% din albine, iar restul continuă să moară.

Apicultorii găgăuzi spun că nu este pentru prima dată când sute de familii de albine mor subit.

O comisie specială investighează cauza morţii în masă a albinelor în localităţile din Găgăuzia . Din cadrul comisiei fac parte reprezentanţi ai Direcţiei pentru Siguranţa Alimentelor din Comrat (cu o rază de acoperire şi a raionului Ceadîr-Lunga), ai administraţiei complexului agroindustrial din Găgăuzia, administraţiei regionale Ceadîr-Lunga, anunţă portalul de ştiri gagauzinfo.md, citat de Radio Moldova Actualităţi.

În satul Gaidar, membrii comisiei au avut o întâlnire cu apicultorii afectaţi şi cu administraţia primăriei locale. Apoi ei au vizitat câmpurile de rapiţă şi stupinele. În plus, comisia va desfăşura o activitate similară şi în satul Tomai. Probele prelevate de rapiţă şi albine vor fi trimise la expertiză.  

Comentarii

Ultimele Ştiri

Gunoiştile, sursă de poluare a apelor

Ştiri / Social

01 Iun. 2020 / 18:00

Gunoiştile, sursă de poluare a apelor

Ocniţa: Un depozit frigorific a fost cuprins de flăcări

Ştiri / Regional

01 Iun. 2020 / 16:15

Ocniţa: Un depozit frigorific a fost cuprins de flăcări

Proiectul legii ONG-urilor, păreri împărţite

Ştiri / Politic

01 Iun. 2020 / 16:06

Proiectul legii ONG-urilor, păreri împărţite

Vezi arhiva