Ştiri

Sursa imaginii: infoprut.ro

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Regional

18 Sep. 2020 / 13:44

Spitalul raional Comrat a primit o donaţie de echipament medical din partea României

Guvernul României a donat echipamente medicale şi de protecţie individuală spitalului raional din municipiul Comrat. Lotul, care a fost adus de ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă, mai include opt aparate de monitorizare a funcţiilor vitale, destinate Secţiei de anestezie şi terapie intensivă, informează Moldova 1.

Potrivit directorului spitalului raional Comrat, Nina Railean, echipamentul donat va fi de mare folos în tratarea persoanelor cu forme grave de COVID-19.  

„Aceaste consumabile sunt necesare în tratarea paceinţilor care se află în secţia de reanimare în stare gravă. Acest echipament este destul de costisitor, este foarte necesar şi ne va ajuta să ne facem munca”, a menţionat Nina Railean.

Başcanul autonomiei găgăuze, Irina Vlah, a ţinut să mulţumească autorităţilor române pentru suportul oferit.

„Eu cred că acest echipament va fi un mare ajutor pentru oamenii noştri în perioada de pandemie în care ne aflăm. Noi vedem câte probleme avem, dar chirurgia noastră trebuie să meargă înainte, pentru că bolnavi sunt şi când echipamentul este nou. Este foarte important, de aceea, domnule ambasador, eu vreau să vă mulţumesc pentru aceste ajutoare”, a declarat Irina Vlah, başcanul Găgăuziei.

„Revin de fiecare dată cu plăcere în Găgăuzia, pentru că ştiu că aici sunt oameni inimoşi, oameni care realizează ceea ce îşi propun, oameni care merită tot sprijinul nostru, al României şi al statelor membre ale UE. Această pandemie ne afectează în egală măsură pe toţi şi vom reuşi să ieşim din această pandemie doar dacă vom colabora”, a menţionat Daniel Ioniţă, ambasadorul României la Chişinău.

Valoarea totală a lotului de echipamente oferit în cadrul Programului Anual de Cooperare Internaţională pentru Dezvoltare şi aprobat de Guvernul României este de 45 mii de euro.

Comentarii