Ştiri

Sursa imaginii: curentul.md

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Regional

18 Sep. 2020 / 21:36

Sediu nou pentru echipele de salvatori şi pompieri din Hînceşti

Echipele de salvatori şi pompieri din Hînceşti au un nou sediu. Construcţia imobilelor a fost finanţată în cadrul unui proiect şi de ele va avea parte un detaşament nou. Finanţarea vine din partea Statelor Unite ale Americii. Locuitorii oraşului spun că acest detaşament este binevenit, deoarece ţine de siguranţa lor. Pe de altă parte, şi salvatorii afirmă că detaşamentul vechi era într-o stare deplorabilă şi afecta şi starea psihică a lucrătorului. Acum salvatori şi pompieri se bucură de noile posturi, care spun ei, vor uşura munca, relatează Mesager.

Oamenii din Hînceşti spun că noile spaţii sunt binevenite şi că demult era necesar de creat condiţii de muncă mai bune pentru salvatori şi pompieri.

„Îmi pare bine că se face ceva nou, util pentru oameni, o să prindă bine. Ne bucurăm, mai ales pentru persoanele care o să aibă nevoie de urgenţă”;
„Acum e mai bine, făcut la loc, frumos. Aşa e mai uşor, mai liber la drum”;
„Un lucru bun, înainte era doar un angar vechi, acum e mai binişor, direct cu acces la traseu”, spun oamenii.

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii a venit la evenimentul de inaugurare pentru a ura succes salvatorilor care urmează să lucreze în acest detaşament.

„Acest proiect a fost implementat în cadrul de asistenţă umanitară a Departamentului Aparări al Statelor Unite, este o investiţie din partea poporului american în sănatate, siguranţă şi prosperitatea poporului Republicii Moldova şi suntem mândri de această investiţie. Este încă o dovadă a parteneriatului puternic şi de lungă durată dintre Republica Moldova şi Statele Unite”, a declarat Dereck J.Hogan, ambasadorul SUA în Republica Moldova.

Ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, a mulţumit poporului american pentru suportul oferit.

„Vreau să îmi exprim gratitudinea pentru realizarea cu succes  a acestui proiect atât de important şi aşteptat, orientat în primul rând spre beneficiul şi sprijinul oamenilor din acest raion. Securitatea cetăţenilor este o prioritate pentru MAI”, a subliniat Pavel Voicu.

„Asistăm astăzi la o măsură destul de importantă, atât pentru Inspectoratul General Situaţii de Urgenţă, cât şi Ministerul Afacerilor Interne. Această unitate este o unitate tipică cum ar trebui să fie toate din ţară”, a menţionat Mihail Harabagiu, şeful IGSU.

Primarul de Hînceşti spune că era necesară o astfel de investiţie pentru dezvoltarea oraşului.

„Trăim în nişte vremuri în care vedem câte se întâmplă. Doar în anul acesta în jurul nostru undeva e inundaţie, undeva e foc, la noi e secetă şi acest inspectorat de situaţii excepţionale care este la Hînceşti, el vine într-un moment foarte potrivit”, a spus Alexandru Botnari, primar Hînceşti.

În prezent, lucrări de construcţiie a noilor unităţi ale IGSU se desfăşoară în raioanele Ungheni, Cantemir şi Aneni Noi.

Comentarii