Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Regional

21 Iun. 2019 / 12:33

Protest în faţa Consiliului raional Anenii Noi

Protest paşnic astăzi a avut loc în faţa Consiliului raional Anenii Noi. Protestatarii, prezentându-se ca reprezentanţi ai societăţii civile, au solicitat demiterea preşedintelui raionului Anenii Noi, Sergiu Rapcea, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Protestul a început în jurul orei 09:00, în faţa Consiliului raional, înarmaţi cu pancarde aceştia au cerut demiterea preşedintelui raionului Anenii Noi, Sergiu Rapcea şi autosesizarea Procuraturii Generale şi a Ministerului Afacerilor Interne în legătură cu imaginele video făcute publice zilele acestea.

„În aceste zile au apărut în spaţiul public un material video, unde este arătat că preşedintele raionului ameninţă cu moartea un agent economic. De aceea, noi, ca societate civilă nu putem fi indiferenţi faţă de ceea ce am văzut. Considerăm că nu este demn de aşa funcţie înaltă o persoană care apelează la metode de intimidare, metode de şantaj. Am organizat acest protest pentru a cere demisia”, a spus un protestatar.

Protestul a fost fotografiat şi filmat de câţiva funcţionari publici. Solicitaţi să spună pentru ce documentează manifestaţia, au răspuns că o fac în scop personal. Acţiunile acestora au fost remarcate şi de organizatorii protestului. 

Demiterea preşedintelui raionului a fost solicitată şi ieri în cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului raional Anenii Noi de acelaşi Valentin Vieru. Preşedintele raionului Anenii Noi, Serghei Rapcea, nu a coborât la protestatari. Funcţionara din anticamera acestuia a informat ca primarul nu este în birou şi că nu ştie unde se află şi când va putea fi găsit la serviciu. Reportera Radio Moldova Actualităţi l-a contactat telefonic pe preşedintele raionului Anenii Noi, Sergiu Rapcea.

„Nu am pentru ce să îmi prezint demisia. Nu am făcut nicio încălcare în perioada mandatului meu de preşedinte. Conflictul care a fost în luna martie 2018 nu era legat de funcţia de preşedinte, erau nişte chestii între doi businessmani. A fost un proces de judecată în care judecata mi-a dat câştig de cauză. Mandatul meu când va fi preluat de un alt preşedinte atunci se va finisa. Toate proiectele care le am începute sper să le duc la bun sfârşit până la finele lunii octombrie, când va fi finisat mandatul”, a declarat Sergiu Rapcea.

Comentarii