Ştiri

Sursa imaginii: tribuna.md

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Regional

18 Sep. 2020 / 20:31

Programul „EU4Moldova: Regiuni-cheie” a fost lansat la Cahul

Renovarea reţelelor de apeduct, crearea unui sistem modern de iluminat public, modernizarea instituţiilor publice din punct de vedere al eficienţei energetice, reparaţia drumurilor şi trotuarelor, acestea sunt doar unele proiecte care urmează a fi dezvoltate în municipiul Cahul în cadrul programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie", care este implimentat de către PNUD Moldova. În cadrul conferinţei de lansare a programului a fost punctat încă un obiectiv strategic: actualizarea planului urbanistic al municipiului Cahul şi realizarea strategiei de dezvoltarea a urbei pentru anii 2020-2025, relatează Mesager.

„Vreau să spun că acesta este un eveniment foarte important pentru municipalitatea noastră, un eveniment care presupune abordarea, planificarea dezvoltării localităţii noastre. Vreau să le mulţumesc tuturor celor care sunt alături de noi în această conferinţă, pentru că fiecare idee, fiecare cetăţean, fiecare propunere trebuie luată în calcul, analizată şi materializată în beneficiul oamenilor”, a declarat Nicolae Dandiş, primarul municipiului Cahul. 

„Perioada postCOVID va impune unele norme necesitând adaptarea economiei la noile realităţi. Iată de ce modernizarea şi reconstrucţia centrului oraşului Cahul este atât de oportună şi importantă, pentru că se aşteaptă ca centrul localităţii să fie un catalizator pentru dezvoltarea întregii regiuni”, a subliniat Dima Al-Khatib, reprezentantul PNUD în Moldova.

Programului "EU4Moldova: Regiuni-cheie" susţine dezvoltarea social-economică inteligentă, ecologică şi durabilă în regiunile Cahul şi Ungheni. Programul are un buget total de 23 de milioane de euro şi este finanţat de Uniunea Europeană.

Comentarii