Ştiri

Sursa imaginii: ecopresa.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Regional

23 Ian. 2021 / 19:26

Privelişte inedită pe râul Nistru

An de an, sute de lebede îşi găsesc adăpost pe râul Nistru. Cele mai multe au fost identificate şi anul acesta în apropierea sectorului Soroca Nouă, din nordul ţării. Mai multe păsări şi-au luat zborul, iar cele care au rămas completează priveliştea frumoasă de pe râul Nistru. De lebede au grijă localnicii, care vin zilnic şi le aduc mâncare. Ecologiştii însă bat alarma şi spun că este interzis ca lebedele să fie hrănite cu pâine, relatează Moldova 1.

De câţiva ani, lebedele aleg să ierneze la Soroca. Păsările graţioase creează o privelişte feerică pe râul Nistru. Păsările sunt în atenţia oamenilor, care le admiră cum plutesc pe apă. Cei mai impresionaţi sunt copiii.

Ecologiştii interzic hrănirea păsărilor cu pâine şi spun că lebedele trebuie să fie hrănite doar cu seminţe.

„Lor le place pâinea şi mai ales pâinea înmuiată în apă, însă ele se îngraşă. Fiind grase, nu-şi pot îndeplini funcţiile pe care le au atunci când se hrănesc doar în mediul natural. Nistrul are suficientă hrănă pentru ele”, a declarat Valentina Jamba, preşedinta Asociaţiei „Eco-Sor”.

Legea interzice vânatul păsărilor migratoare. Cei care vânează lebede riscă amenzi între o mie şi două mii de lei. Pe lângă aceasta, fiecare pasăre ucisă îl va costa pe vânător o mie de lei.

Comentarii