Ştiri

Sursa imaginii: Imagine simbol

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Regional

23 Iun. 2019 / 20:12

Povestea unui antreprenor din raionul Cahul care a ales să muncească acasă

De zece ani se trezeşte în fiecare dimineaţă odată cu primele raze ale soarelui, îşi ia toiagul şi scoate cele peste 130 de ovine la păscut pe păşunile bogate ale satului - este povestea lui Ion Tricolici din satul Colibaşi (Cahul), care, deşi a încercat şi calea străinătăţii, spune că inima nu l-a lăsat să stea prea mult departe de familie. Întors la baştină, şi-a cumpărat primele ovine şi a pus bazele unei mici afaceri cu lactate. Acum este decis să facă tot posibilul pentru a ţine piept produselor din import şi a deveni competitiv pe piaţă, relatează Mesager.

Acum, din 150 de litri de lapte, antreprenorul obţine circa 25 de kilograme de brânză şi trei de urdă, pe care deocamdată le comercializează la nivel local.

„Nu-i greu a munci în ţara noastră, nu-i nimic imposibil ca să nu putem face un lucru, dar ne confruntăm cu piaţa de desfacere. Când ajungem să vindem, gata, sunt 100 de piedici şi asta ne este cel mai greu. La noi la sudul Moldovei piaţa e supraîncărcată, din cauză că aduc brânză, brânzeturi de la Ucraina şi asta ne scade preţul nostru, pentru că dacă e multă marfă, se ieftineşte”, a precizat Ion Tricolici.

Cot la cot cu el lucrează şi soţia sa, Angela Tricolici. Câţiva ani în urmă ea a scris proiectul prin care au obţinut un aparat de muls, mecanizat, ceea ce le-a înlesnit semnificativ munca.

„Sunt profesoară de educaţie muzicală şi, în rest, în timpul liber mă implic în activitatea de familie. Eu am grijă de lapte, de producţie, el are grijă de animale, ne împărţim lucrurile cam în jumătate”, a menţionat Angela Tricolici, soţia.

Afacerea de familie este în continuă dezvoltare.

„Am dat comandă de un vacuum, nu-i aşa performant, o să ne apucăm să împachetăm. Sperăm să fie mai bine, încet sperăm să ne dezvoltăm”, a spus antreprenorul.

Kilogramul de brânză Ion Tricolici îl vinde, deocamdată, cu un preţ destul de mic pentru piaţa locală, de doar 60 de lei.

Comentarii