Ştiri

Sursa imaginii: tvrmoldova.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Regional

17 Iul. 2019 / 14:34

Piaţa Horelor din Crihana Veche va fi reconstruită cu sprijinul autorităţilor locale din România

Primăria satului Crihana Veche, raionul Cahul, a obţinut suport financiar în sumă de 50 de mii de euro de la comuna Mihai Viteazul din judeţul Cluj (Romania) pentru renovarea şi amenajarea terenului din faţa Casei de Cultură. Anul trecut cele două comunităţi au semnat un acord de înfrăţire, relatează Radio Moldova Actualităţi.

De aproape trei săptămâni, Piaţa Horelor din satul Crihana Veche este şantier. După finalizarea lucrărilor locul va deveni de nerecunoscut.

Directoarea Casei de Cultură, Liliana Bujoreanu, spune că reparaţiile şi modernizările efectuate acum erau necesare de demult.

„Chiar nu arăta bine, este centrul satului şi se organizează aici toate festivităţile. Se merita să fie un teren amenajat, atrăgător”, a menţionat directoarea Casei de Cultură.

Transformarea Pieţei Horelor într-un spaţiu modern şi frumos amenajat în care le va fi drag să se afle îi bucură şi pe locuitorii satului.

Banii pentru reparaţie şi modernizare vin de peste Prut. Comuna Mihai Viteazul din România le-a întins o mână de ajutor locuitorilor din Crihana Veche, cu care de un an de zile îi leagă un acord de înfrăţire.

„Comuna Mihai Viteazul din judeţul Cluj ne-au donat Primăriei Crihana Veche anul acesta 50 de mii de euro pentru pavarea Pieţei Horelor, amenajarea scenei de vară, reparaţia faţadei şi a scărilor, amenajarea peisagistică, etc”, a declarat primara din Crihana Veche, Rodica Cucereanu.

Primele evenimente culturale ce vor avea loc în Piaţa modernizată va fi festivitatea consacrată Zilei Independentei şi Zilei Limbii Române. Invitaţii speciali vor fi reprezentanţii comunei Mihai Viteazul.

                                                     

Comentarii