Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: trm.md

Ştiri / Regional

01 Iun. 2020 / 17:03

Orhei: Numărul persoanelor infectate cu COVID-19, în creştere

La Orhei, se atestă o continuă creştere a cazurilor noi de COVID- 19, numărul celor infectaţi ajungând la 198, dintre care 120 de persoane au fost vindecate, iar nouă au decedat, informează Radio Moldova Actualităţi.

Măsurile întreprinse în contextul prevenirii riscului de răspândire a noului virus COVID-19 au permis menţinerea la nivel de comunitate în raion a unei situaţii epidemiologice satisfacatoare. Relaxarea de la 15 mai, de când starea de urgenţă nu mai este în vigoare, iar odată cu ea şi multe din restricţiile impuse va depinde mai departe de comportamentul responsabil al populatiei. 

”Zilnic atestăm pozitiv câte cinci cazuri, iar ieri am înregistrat 11 cazuri pozitive de COVID-19”, a menţionat Liliana Bordian, medic epidemiolog.

Toate cazurile noi înregistrate sunt cu transmitere locală. 

”În transportul public se poartă aceleaşi măşti. În puţine cazuri putem să determinăm care este sursa. Majoritatea cazurilor sunt cu transmitere comunitară”, a precizat Liliana Bordian.

Pericolul răspândirii nu va dispărea dacă în comunităţi oamenii nu vor conştientiza cum să se protejeze mai bine, să rămână vigilenţi, mai cu seamă, în localităţile unde infecţia deja face ravagii.

”În Peresecina sunt înregistrate 16 cazuri, la Selişte - 8, iar în Orhei peste 100 de cazuri”, a mai specificat Liliana Bordian.

Aproximativ 40% din numărul de pacienţi infectaţi cu COVID-19 sunt cadre medicale.

Bilanţul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns în raion la 198 de cazuri.

”La spital avem internate 162 de persoane, iar la domiciliu stau la evidenţă trei persoane. Secţia de boli infectioase este plină, sunt înregistrate 25 de cazuri. 120 de cazuri avem tratate”, a adăugat Liliana Bordian.

Potrivit ultimelor informaţii publicate de Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, în raionul Orhei sunt înregistrate în total 198 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19, nouă decese, 106 cazuri recuperate şi 267 de persoane aflate sub supraveghere medicală.
 

Comentarii